2014. július 12., szombat

VakációZOOknak

Különleges nyári programokra hívnám fel a figyelmeteket, amik állatokkal és természettel kapcsolatosak :) Természetesen ez csak egy kis kedvcsináló, ízelítő a kínálatból - akinek felkelti az érdeklődését, keregéljen körbe a környékén hasonló programok után!

Állatkertek éjszakája: augusztus 29.
Ezeken a napokon meghosszabbított nyitva tartással (22- óráig) várja látogatóit sok állatkert. A hangulatosan kivilágított állatkertben különleges esti programokon vehettek részt, érdemes utánanézni :)

ZOO tábor
Több állatkert is szervez ilyeneket (Budapest, Veszprém, Győr pl.), így ha érdekel, érdemes utánakeresni.

Budapest

Június 25-én kezdődik és egészen augusztus 21.ig tart a Zenés állatkerti esték koncertsorozat a Fővűrosi Állat- és Növénykertben. A programsorozat keretében összesen kilen koncertet tartanak, a fellépők között lesz a Calcutta Trió, Pátkai Rozina, a Vujicsics Együttes és a Budapest Bár is. A zenés programokra általában szerda esténként kerül sor, 20:30-as kezdettel.

Varázshegy
Minden nap nyitva: 10.00 - 15.30
11.00 - Állatok akcióban - Mit eszik a denevér?
11.30 - Az őstener titkai - Őstenger terem
12.00 - Levélvágó hangyák
12.30 - A víz élő titkai / Az élet körforgása
13.00 - Meglepetésállatok tesközelben
13.30 - Láthatatlan óriások
14.00 - Bőrevő halak
14.30 - Állatok akcióban
15.00 - Patkány a labirintusban


 
Június 20-án az új létesítmények átadása mellett megkezdte idei szezonját a Lepkekert is. A lepkék és pillangók bemutatóhelyének persze komoly hagyományai vannak Állatkertükben, ám ebben a szezonban új helyen, a citrusféléknek otthont adó fedett pavilonban került kialakításra. A közönség a Lepkekertben szinte testközelből ismerkedhet meg ezekkel a pompás rovarokkal, hiszen úgy alakították ki, hogy a látogató a lepkékkel egy térben sétálhat. Természetesen csak csodálni szabad a törékeny élőlényeket, megfogni azonban semmi esetre sem.


Aggteleki nemzeti park

Bódva-völgyi Madárvonuláskutató és Természetvédelmi Tábor
 A több mint negyed évszázada folyamatosan megrendezett táborban már több mint 120 000 (!) madár került meggyűrűzésre, és számos érdekes adat gyűlt össze az Aggteleki Nemzeti Park területén megforduló madarakról. A tábor szabadon látogatható, kicsik és nagyok számára is. 
Minden érdeklődőt, önkéntes segítőt várnak a szervezők! --> LINK


VI. Jósvafői Hucul Lovasnapok és III. Nemzetközi Patkolókovács Verseny
Augusztus 23., Jósvafő
 Az évente megrendezésre kerülő huculösvény a helyi kislófajta egyik legnagyobb „tenyészvizsgája”, megmérettetése. A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészül a patkolókovácsok versenyével, amelyet neves bírói gárda pontoz.
A Patkolókovács Verseny célja a tradicionális patkolókovács szakma művelőinek megmérettetése, tudásuk átadása és megőrzése az utókor számára. A versenyen a kovácsok bemutatják a különböző nemzeti iskolák technológiai sajátosságait, ezzel elősegítve egymás szakmai fejlődését.

Nyári lovastábor
Július 20-26., Jósvafő
Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság idén nyáron is megszervezi hagyományos lovastáborát. A táborba látogatók megismerkedhetnek a hucul lovakkal, megtanulhatják a lovakkal való bánásmódot. A tapasztaltabb lovasok tovább fejleszthetik tudásukat szakképzett oktatóink segítségével. A lovaglási lehetőségen felül izgalmas programmal (barlanglátogatás, kerékpártúra) várjuk a kedves jelentkezőket.

Kitsune


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése