2016. szeptember 28., szerda

Szeptemberi Madárfecsegés

Egy vödör a fejen
Lassan közeledik halottak napja és természetesen a minden évben megrendezett halloween is. Néhány energiától túltengő eridonos úgy gondolta, hogy már szeptember végén elkezdenek készülni a rémisztgetésre. Ám akadt egy igazán buzgó diák, aki keresztezni akarta az április elsejei csínyekkel a halloweent, így a jól bevált vödrös tréfát sütötte el. Kinyitotta résnyire az ajtót, annak a tetejére pedig egy vödörnyi zöld trutyit helyezett el. Talán csak az egyik háztársát akarta megtréfálni, de ez sajnos fordítva sült el. Az trutymó a házvezető-helyettesként visszatérő Viktor nyakába borult, a vödör pedig a fején maradt. Még most is keresik a tettest, vajon te is olvasod, Mr. Mókamester? Remélem, Viktornak sikerült lemosnia magáról a ragacsot…


Üdvözlő meglepetés 
Várkonyi tanár úr ismét az iskola falai mögött tartózkodik, rengeteg diák örömére. Bár az előző évet kihagyta, azt rebesgetik a madarak, hogy újult erővel és megújult, de a már megszokottakhoz hasonlóan kemény módszerekkel fogja fogadni az órájára betérő diáksereget.
Azonban nem is Bagolykő lenne a Bagolykő, ha a tanár urat nem várta volna apró üdvözlő ajándék az irodájában már az első napokban, ugyanis az unalmas, szürke iroda közepén a tanár urat egy csinos, kacsás alsónadrág fogadta, piros szalagocskával átkötve, ami egyértelműen az Eridon színe.
A pletykák szerint azonban nem biztos, hogy diákról volt szó a csínytevést illetően, hiszen sokan látták arrafelé kószálni az új és ifjú házvezetőnket is, aki nagyon el akart bújni a kíváncsi szemek elől,  de más források szerint Olive Thalia Belmonte is sündörgött arrafelé, jókedvű mosollyal az arcán. Talán az idei évben a diákok megjavulnak és a tanárok romlanak el?



Rabságban a szerelem
Péter Fanniról és Isaac Matthew Philipsről sokat csicseregtek mostanában a madárkák. Rengetegszer látták együtt őket és bár mindkettejük arca vörös paradicsoméhoz hasonlatos volt egyfolytában, még senki sem látta még őket csókot váltani, vagy akár csak kézen fogva sétálni.
Azonban egy nem hivatalos, vizsgák végét megünneplő partin minden megváltozott, mikor néhány ravasz eridonos, név szerint Gwen L Blake, Szombat Anna és Vitéz Rebeka csínnyel bezárták őket a szekrénybe éss elbűvölték a kilincset, hogy csak akkor nyíljon ki, ha a szerelmesek csókot váltottak.
Nos néhány óra múlva az ajtó kinyílt, és mindkét diák paradicsompiros fejjel masírozott ki a sötét lyukból. Hogy mi történt odabent, arról egyikőjük sem akart beszélni, de a bűbájt ismeretében egy csók bizonyosan elcsattant.


Sellőlány
Ardai Kolos és Vér Lanetta nem igen voltak jóban az elmúlt időszakban, mióta a lány úgy döntött, a fiút néhány madárral karöltve a bagolyházban hagyja estére. Azonban úgy tűnik, a fiú sem kispályás a bosszú terén, mert az eridonost szép szavakkal az egyik szökőkúthoz csalogatta, és trükkösen félig hallá változtatta. A szemtanúk szerint elég sokáig ücsörgött szencsétlen lány a szobor társaságában, míg a varázslat hatása el nem múlt. Vajon lesz folytatása mindennek? Esetleg a forró fejű lányén félnie kellene az ifjabbik Ardai csemetének?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése