2015. január 23., péntek

Eridonos hétköznapok, III. forduló

Kedves Főnixek!
A pályázat előző fordulójáért nem lelkesedtetek annyira, ami valószínűleg az eléggé nehézre sikerült kvízkérdéseknek tudható be. Sajnáljuk, ha valakinek kedvét szegtük ezzel a sok-sok keresgetni valóval, ígérjük, most nem kell majd ennyit böngésznetek a világhálót. :)

Jöjjenek a megoldások!

Először egy varázscsoki receptet kellett rendbe tennetek, hogy újra értelmesek legyenek a szavak. Az összekuszálódott hozzávalók: unikornistej, kakaómassza, varázsbab.

A csínyeknél nagyon kreatívak voltatok, ki enyhébb, ki kicsit durvább tréfákat talált ki társai számára, de mind ügyesek voltatok. :)

Következzenek a kvíz megoldásai:

  1. 209 kilogrammot.
  2. 5792,5 kilogrammos és 2011 októberében alkották.
  3. 7000 fontért.
  4. 8273,3 kilogramm.
  5. Brazíliában.
  6. 100,5 méter hosszú volt.
  7. A cukor, a kakaóvaj és a tej.
  8. Az aztékoktól eredeztetjük a forrócsokit, mint találmányt.
  9. Ide jöhetett kürtőskalács, dobostorta, rákóczi-túrós, somlói galuska, Rigó Jancsi, palacsinta. Kvázi bármi, ami itthonról terjedt el a nagyvilágba.
  10. Gombóc Artúr pedig minden csokoládét szeret, ezt mindannyian tudjuk, de azért a rend kedvéért eláruljuk a lehetőségeket: Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, gömbölyű csokoládé, lapos csokoládé, tömör csokoládé, lyukas csokoládé, csomagolt csokoládé, meztelen csokoládé, egész csokoládé, megkezdett csokoládé, édes csokoládé, keserű csokoládé, csöves csokoládé, mogyorós csokoládé, tejcsokoládé, likőrös csokoládé, tavalyi csokoládé, idei csokoládé és minden olyan csokoládé, amit csak készítenek a világon.

Pontállások a II. forduló után:
Bánkúti Izabella: 27 pont
Gyarmathi M. Ádám: 26 pont
Végardó Erik: 23 pont
Gwen Jones: 23 pont
Elena Rose: 15 pont
Váradi Fanni: 15 pont
Kolf Krisztián: 15 pont
Ashley V. Stanwood: 15 pont
Gareth S. Nightingale: 13 pont

Szoros a csata az első helyekért, lássuk hát, hogy teljesítenek a diákok ebben a fordulóban!

A III. forduló a ház diákjai körül forog, így fantáziadúsan adhatnánk neki azt a nevet, hogy "főnixtojások". Mindenhol egy Eridonos diák lesz a megfejtés, nézzük is a feladatokat!

Legelőször itt van ez a puzzle. Semmi egyéb dolgotok nincs vele, mint kirakni, csinálni róla egy képet (PrintScreen), úgy, hogy a kirakás ideje is látszódjon, és a megoldást rejtő levélhez hozzácsatolni. Nevezzétek meg azokat a diákokat, akiket felismerni véltek a kirakott képen!

Barkóba. Senkinek nem kell bemutatni ezt a játékot, igaz? Az alábbi 3 barkóbás "párbeszéd" kigondolt személyei Eridonos diákok. 5 kérdés lett feltéve, melyre igen vagy nem volt a felelet, nektek az a dolgotok, hogy kitaláljátok, kikre gondoltunk! (Segítségképp: mindhárom diák rendelkezik az "Ismerj meg!" topikban bejegyzéssel, érdemes körbenézni, ha nem tudjátok a választ. :))

1.
- Lány?
~ Igen.
- Van testvére?
~ Igen.
- Régóta idejár?
~ Igen.
- Szőke hajú?
~ Nem.
- Spanyol származású?
~ Igen.
- Rákérdezek: … ?

2.
- Lány?
~ Nem.
- Sok testvére van?
~ Igen.
- Vannak köztük ikrek?
~ Igen.
- Aranyvérű?
~ Nem.
- Szereti a krokodilokat?
~ Igen.
- Rákérdezek: … ?

3.
- Fiú?
~ Nem.
- A toronyban lakik?
~ Igen.
- Fiatalabb az évfolyamtársainál?
~ Igen.
- Van valamilyen különleges képessége?
~ Igen.
- Idén végez?
~ Igen.
- Rákérdezek: … ?


A végére pedig hagytunk nektek két képet. A két diák arca sajnos elmosódott valahogyan, így nem lehet rendesen kivenni, kik szerepelnek a fotókon. Nevezzétek meg a két homályos háztársatokat - vagy ha épp ti magatok vagytok az alanyok, akkor önmagatokat! :)






A megoldásaitokat most is bagolypostán várjuk, február 1., éjfélig!

Kellemes töltögetést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése