2013. december 31., kedd

Boldog Új Évet!

Hamarosan, egészen pontosan holnap itt az új év, és számos közismert szokással ellentétben én most a Fülöp ikrek jól bevált gyűjteményéről szeretnék nektek mesélni. 
  1. Mindenki tudja, hogy amit az év első napján csinálsz,  azt fogod egész évben, így mi aznap mindig gondosan összekötözzük a kezeinket, nehogy elhagyjuk a másikat. Elég vacak lenne egy egész évet az elvesztett ikred keresésével tölteni, így jobb, ha megelőzöd a dolgot! Ha nincs (vagy csak nem találtad még meg) az ikred, akkor az egyik barátod-barátnőd is szóbajöhet. Elfogadható közös tevékenységek: rengeteg alvás. (Ennyi. Ez a lista.)
  2. Köztudott, hogy disznót és lencsét muszáj enni, hiszen így leszünk szerencsések és gazdagok, de halat és baromfit tilos. Ami a lencsét illeti: javasoljuk, hogy főzzetek belőle pudingot (pudingpor helyett azt rakjátok a tejbe, és főzzétek, míg édes massza állagú nem lesz), de pár szemet előtte mentsetek el a zsebetekbe is, mert az szerencsét hoz. (A lencséket másnap vegyétek ki onnan, nehogy a későbbiekben bekerüljenek a mosógépbe!)
  3. Hajnalban (=ébredés után) (jég)hideg vízbe kell mosakodni, hogy egészséges maradj. Épeszű ember nem hajlik ilyesmire, így kérd meg a tesód, ő örömmel berángat a zuhany alá!
  4. Ha rózsaszín alsóneműben köszöntöd az új évet, rád talál a szerelem. Mi idén ingadozunk a lila és a narancssárga között, kíváncsian várva, melyik mit hoz majd!
  5. A spanyol szokás szerint éjfélkor minden óraütésre meg kell enni egy szőlőszemet  - mi ennek a szokásnak az átvételével immár negyedik éve kűzdünk, de kilencnél tovább nem jutottunk. 
  6. Új-Zélandon éjfélkor lábosokat kezdenek fakanállal verni, hogy elűzzék a rossz szellemeket - iszonyatosan nagy buli, ha nem mugli közegben laktok, próbáljátok ki! (- Miért, akkor mi van? Azok is ricsajoznak! - Nem, mert Piri néni a Szomszédokból tuti kihívná a rendőrséget! - Jah, de a varázslók meg elátkoznak! Inkább a rendőrség!)
  7. Minden konyhai tartót meg kell töltögetni - kávé, só, cukor, minden jöhet, ami csak van, mert ha ezek tele vannak, egész évben nem szenvedünk majd hiányt.
  8. Tilos kölcsönkérni és kölcsönadni bármit is. Amúgy se adj kölcsön senkinek semmit. Nem tudhatod, mikor lesz szükséged pont egy forrasztópákára!
  9. Tilos továbbá kivinni a szemetet, mert azzal kidobnánk a szerencsénket is - így megvan a mentség, amiért nem csináljuk meg!
- F2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése