2014. augusztus 11., hétfő

Végzőseink búcsúznak - Kiva Faraday




Kiva Faradayt talán senkinek sem kell bemutatni – aktív tagja házának, elsős kora óta kviddicsezik, két tanévig vezette a Golyóálló Griffeket, egyig az Eridon csapatát és ha nem seprűn nyargalászik, akkor rendfenntart. Három évig viselte a prefektusi kitűzőt, ráadásul egyike a ritka pyromágusoknak. Az argentin származású lányt minden rendbontó ismerte, mert sokszor lehetett látni embertelen órákban a folyosón császkálni, járőrözés címen. A tűzrőlpattant hölggyel nem árt vigyázni, nyelvét és pálcáját is szaporán forgatja, de ha nem bosszantják, igen barátságos. Egy bögre forrócsokival kopogtam be hozzá, hogy beszélgetésre invitáljam, mielőtt elballagna.

Több szempontból is kilógsz a sorból. Hogyan kerültél éppen ide, és hogyan ragadtál itt ilyen soká?
Ez egy eléggé hosszú történet. Dédnagyapám magyar emigránsként telepedett le Argentínában, de maradtak Magyarországon rokonaink, akikkel tartjuk a kapcsolatot. Édesapám már régóta tudta, hogy ide akar engem majd küldeni, hogy lássak világot és tanuljak nyelvet egy kicsit.
Az itt ragadásom története nem éppen a legkellemesebb számomra. Másodikos voltam, mikor elvesztettem az édesapámat. Anyám teljesen összeomlott a dologtól, és hazahívott, még a vizsgáimat sem tehettem le. Két évbe telt, mire valahogy rendbe jött lelkileg, ekkor tértem vissza, hogy befejezzem a tanulmányaimat.

Nagyon sajnálom. Most már rendben van?
Talpra állítottuk valahogy a nagyszüleimmel, de volt egy korszaka, mikor teljesen lezüllött, nem volt hajlandó beszélni velünk, néha napokat kimaradt otthonról. Ekkor tájról lett valahogy az öcsém is. Mára már egészen ember formája van, de tudom, hogy ezt soha nem heveri ki.

Nehéz lehetett. Ha már említetted az öcsédet, van több testvéred is? Esetleg követnek majd ide?
Van két féltestvérem, egy 5 éves öcsém és egy lassan 14 éves húgom. Renée itt lakik velünk lent a faluban már pár hónapja, ő kezdi az iskolát jövőre. Kíváncsi vagyok, hova kerül majd, de az eddig megismert oldalából ítélve, Eridonos jellem. :)

És mit szólt a Bagolykőhöz? Meséltél már neki valamit?
A kastélyban még nem járt fent (tudtommal, de tőle kitelik, hogy feljött már...), de nagy izgalommal várja már, hogy elkezdhessen tanulni. Eddig teljesen mugli környezetben élt, neki nagyon sok újat tartogat még ez a világ.

Akkor neked is nagy sokk volt? Milyen volt a kastély, az első benyomások?
Ő félvér, és tudomása sem volt az erejéről. Nálam mindkét szülő varázslófelmenőkkel rendelkezik, egészen kicsi korom óta tudatában voltam annak, hogy valószínűleg lesz majd varázserőm és mágusképzőbe kell járjak.
A kastély, hát... Grandiózus és magával ragadó. Az első nap óta imádok itt lenni, és most egy kicsit szomorú vagyok, hogy elhagyom majd a tanév végével.

Tervezel továbbtanulni, vagy más célt tűztél ki?
Egyelőre úgy érzem, hogy nem tudnék tovább megülni a hátsómon az iskolapadban és muszáj mennem valahova. Ha minden rendben megy, akkor a vizsgák után Spanyolországba megyek, ahol már várnak egy kisebb kviddics-csapatnál. ^^

És onnan? Egyre feljebb, amíg csak seprű visz?
Remélem. :) Nehezen tudnék megélni a repülés nélkül, ez az életem.

Mi fog még hiányozni, ha elmész? Vagy kik?
A barátaim nagyon, a lakótársaim még inkább. Meg a hippogriffem. *hopp, ez nem volt túl publikus infó*

És az Eridon?
Már egy éve, hogy nem élek fent a toronyban, de előtte sok-sok évig ez a hely volt az otthonom, és az itt levők a családom. Természetes, hogy ők is hiányozni fognak majd, ha elmegyek.

Mire emlékszel vissza a legszívesebben?
Talán a prefektusi kinevezésemre, és mikor a Griffekkel bajnokok lettünk.

Követtél el emlékezetes csínyt, vagy volt a járőrözéseidnek emlékezetesebb pillanata?
Rédey proffal egyszer fogtunk egy kisebb cigarettázó bandát. Elég mókásan sikerült elütni a dolgot, prefektusmaffiával, ukrán cigarettával és személyivel, de természetesen az illetékes megkapta a büntetését.
Csínyeket prefektusként már nem csináltam a kastély falain belül, viszont nemrég az egyik elemi mágiás társammal elmentünk gyakorolni egy kicsit a messzi távolba, ami, hát... maradjunk annyiban, hogy jó, hogy nem volt a 2 kilométeres körzetünkben senki.
Ez nem csíny, hanem elemi csapás :')
^^"

Van valamilyen álmod, terved, amit a vizsgák után valóra váltasz?
Szeretnék magammal vinni valami kis apróságot a kastélyból, ami emlékeztet az itt eltöltött időre. természetesen csak a prefektusi jelvény leadása után... Nem tudom, mennyire legális helyről vinném el azt a valamit... ::)

Szerintem a cikk olvasása után lesznek, akik majd felajánlanak ezt-azt :D
Yaaay. :3 *-----* relikviák!



Mit gondolsz, mi volt a legfontosabb, amit az itteni évek alatt tanultál?
Hú, hát elég sok mindent tanultam meg itt a kastélyban a pályafutásom alatt. Például, hogy a prefektusság és a csapatkapitányság óriási felelősség, főleg egyszerre; mindenhol lehet jó barátokat találni, néha ott, ahol a legkevésbé számítasz rá; és hogy a tűz nem mindig éget, viszont veszélyes játékszer. ::)

Milyennek ismerted meg a többi házat? Mennyire szolgáltak rá a billogaikra? Okoztak neked nagy meglepetést?
Lényegében mindenre láttam példát. Van olyan Navinés ismerősöm, aki inkább a Rellonba tartozna, de mégis vannak olyan személyiségjegyei, amik jobban az unikornisokhoz kötik. Nem egy sztereotip nagyképű és gőgös Rellonost ismertem meg az évek alatt, de ha megtanulja kezelni az ember ezt a személyiségtípust, akkor nagyon könnyen meg lehet velük barátkozni, ha engedik. Láttam harci kakas Levitást, és mellette ugyanúgy könyvmoly, hallgatag, visszahúzódót is. Nem vagyunk egyformák, nem lehet bezárni szinte senkit egyetlen üvegbe, és ráírni, hogy ő most ide és ide tartozik. Keverednek a tulajdonságaink, de pont ettől olyan érdekes ez az egész.

Ha választhattál volna, akkor melyik házba szerettél volna kerülni?
Az Eridonba. Sztereotipikusan Eridonos jellem vagyok, enyhe Rellonos beütéssel (szeretek néha kínozni, na), ennél jobb helyre nem kerülhettem volna.

Mi a helyzet a kötelezőkkel? Félsz a vizsgáktól?
Nem. Kinőttem az évek alatt a vizsgától való félelmet. :D A VAV lesz húzós majd biztosan, de a többi tárgytól egyáltalán nincs gyomorgörcsöm.

Drukkolni fogunk. Melyik tárgyat és tanárt kedvelted a legjobban, egyébként?
Köszönöm. ^^ A repüléstant és a legendás lények gondozását, tanárok közül pedig Markovits és Rédey profot.

Hogy álltál az elementár mágiával? Mihez fogsz kezdeni az erőddel?
Nehéz volt beleszoknom abba, hogy az amúgy is eléggé lobbanékony természetemet vissza kell fognom valamennyire, hogy ne grillezek meg random embereket, ha izgatott vagyok vagy dühös, de az első év után egészen megszokottá vált már, hogy kontroll alá kell vonjam magamat.
Nincs még egészen konkrét képem arról, hogy mit is szeretnék majd csinálni a pyromágus voltommal, de mindenképpen fejleszteni, alakítgatni szeretném, esetleg megkönnyíteni vele a saját és mások életét.

Ez jól hangzik. Amúgy ha lehetne, elcserélnéd másik képességre?
Semmi pénzért. Imádom az erőmet minden felelősségével és bajával együtt, nem kellene másik képesség.

Még az állatokkal való beszédre sem? :D
Hm... Tekintve, hogy két állattal élek egy légtérben, és egyet látogatok az erdőben, megfontolandó lenne. De talán még akkor sem cserélném be. Egyszerűen a részemmé vált, képtelen lennék ezek után úgy élni, hogy nem vagyok képes többé irányítani a tüzet.

Mit üzensz az itt maradóknak?
Az Eridonosoknak: szeretem őket, és hiányozni fognak. És remélem, hogy tovább öregbítik a házunk hírnevét és sok-sok csínyben lesznek értelmi szerzők vagy társak az éveik során.
Mindenkinek: Élvezzétek ki azt az időt, amíg még diákok vagytok, mert nagyon gyorsan el tud telni az az 5 év (bár kinek mennyi)! Ne bánjatok meg semmit, érezzétek jól magatokat, mert ez nem csak a tanulásról és a vizsgákról szól!

Kitsune

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése