2014. augusztus 28., csütörtök

25 furcsa adat

Gondoltam, feldobom a nyár utolsó napjait egy csokornyi érdekességgel, mert bár mindenki tudja, hogy az elefántok nem tudnak ugrani (szerencsére), annyi minden más fontos dolog van, amiről még nem is hallottunk:
  1. Japánban van angolna ízű fagyi. (Nyami.)
  2. Portugáliában udvariatlanság piros tintával írni. (Vajon ott akkor mivel javítanak a tanárok?)
  3. A nílusi krokodil 2 órán keresztül vissza tudja tartani a levegőt a víz alatt, miközben áldozatra vár. (Ha krokodillal kerülsz szembe, elvileg segítheti a menekülési esélyeid, ha orrba vágod. Csak az a baj, hogy az orrához közel ott van az a sok fog...)
  4. A medúzák nem halak, mert nincs se agyuk, se szívük, se csontjaik. (A medúzák a tengerek gombái?)
  5. Az emberek jobban szeretik a kék fogkeféket, mint a pirosakat. (Úgy néz ki, az Eridonosok nem veszik elég komolyan a dolgukat!)
  6. Voltak, akik azt hitték, hogy egy szamár megcsókolásával elmulasztható a fogfájás. (Vagy csak nagyon szerették a szamaraikat, és így akarták kimutatni!)
  7. A csikóhal tudja ellentétes irányba mozgatni a szemét, ami jól jön neki, ha az ellenségeket vagy az élelmet kell kiszúrnia. (Az egyetlen állatfajta, ahol a hím hordja ki a kicsiket, biztos attól golyózott be a szeme is!)
  8. Ahhoz, hogy az aszfalton megsüthess egy tojást, az aszfaltnak 70 Celsius fokosnak kell lennie. (De én ha már harmincnál is folyton olvad, hogy bírja ki 70-ig?)
  9. Az Antarktisz kivételével minden kontinensen termesztenek kukoricát. (Milyen kár, hogy egyáltalán nem tudjuk megemészteni... )
  10. Naponta 50-100 hajszálat hullajtunk el. (*kétségbeesetten kapaszkodik a fején felfelé álló többibe*)
  11. Minden majom nevet, ha megcsikizik. (De ez nem azt jelenti, hogy élvezi is!)
  12. A tudósok úgy vélik, hogy az által, hogy egy tevékenységről álmodunk, jobbak leszünk benne a való életben. (Már csak azt mondja meg valaki, hogy tudok világuralomról álmodni?)
  13. A tévé távirányítója a legkoszosabb elem egy átlagos háztartásban, kórházban vagy hotelben. (Fújj!)
  14. A barnamedvék néha a fák tetején hibernálódnak. (Aztán el tudom képzelni, hogy meg lehetnek zavarodva, mikor felébrednek!)
  15. A macskák szent állatok voltak az ókori Egyiptomban. Ha valaki megölt egyet, halálra is ítélhették emiatt. (És mint tudjuk, a macskák azóta sem léptek túl ezen a koncepción!)
  16. A nadragulyát nagyon mérgező növénynek tartjuk, de a paradicsom, a padlizsán, és a krumpli is a nadragulyák családjába tartozik. (És a paradicsom érdekes módon még gyulladás csökkentő is. Ez aztán az ellentmondás!)
  17. A gyerekek 4 hónapos korukig nem érzik a só ízét. (Ha lesz gyerekem, ezt tuti kipróbálom rajta!)
  18. A hím pandák pisilés közben fejen állnak, miközben a fákat jelölik meg. (Én szerintem hasonló pózban csak magamat tudnám megjelölni...)
  19. Az amerikai zászló fejjel lefelé fellógatása szükségállapot jele. (Vagy csak azt jelzi, hogy valaki nagyon béna volt. :P)
  20. Az Uránusznak csak két évszakja van, a nyár és a tél, de mindkettő 42 földi évig tart! (Na, oda sem költözöm!)
  21. A szívünk olyan erős, hogy 9 méter magasba fel tudja pumpálni a vért. (De inkább ne próbáld ki otthon, mert ha egyszer kijön belőled az a vér, nincs az a varázsló, aki azt beléd visszabájolja!)
  22. 1963-ban egy Félix nevű macska lett az első macskaféle az űrben. (Névrokon!)
  23. Az elefánt bőre helyenként akár 2,5 centi vastag lehet. (Vajon az arcán is? Van elég bőr a képén?!)
  24. Az Egyesült Királyságban van egy férfi, aki egy óra alatt 144 alsónadrágot tud felhúzni magára, és ez a világrekord! (Izé... van kölcsön egy pár alsótok?)
  25. Egy 2012-es felmérés szerint a legkedveltebb pizza feltét Amerikában a gomba. (Csak szerintem szabotálták az adatokat?)
- F2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése