2013. november 27., szerda

A rettenthetetlen

Tudom, Eridonosként különösen közel állnak a szívünkhöz a különösen rémisztő és veszélyes lények, ezért gondoltam, hogy muszáj írnom, a borzasztó, legyőzhetetlen, és rettenetes... padlásszörnyről. 
Göthe Salmander könyvében, A legendás állatok és megfigyelésükben ez a lény XX kategóriás besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy ártalmatlan, illetve szelídíthető. Gondolom, mindannyian olvastátok már ezt a tankönyvet, de remélem, senki nem dőlt be ennek az információnak! Kezdjük azzal, hogy a padlásszörnyek borzasztóan randák, és itt nem holmi madárijesztő rondaságra kell gondolni! Nyálkás testük van, és borzasztó agyaraik (már ha elég közelről nézed őket. Ha normális távolságból, akkor csak fogaknak tűnnek, még ha kissé kuszák is. - a szerk.)! Szinte folyamatosan óbégatnak, cipőket dobálnak, és többnyire galád módon megpróbálják elgáncsolni az embert, hogy aztán úgy csináljanak, mintha csak véletlenül lettek volna csak útban! Szinte lehetetlen őket kiebrudalni, ha egyszer beköltöztek a ház padlására. Ilyen esetekben a varázslényfelügyeleti Főosztályon belül működő Padlásszörny Különítményt kell riasztani, akik kipaterolják a nem szívesen látott albérlőt. Az egyetlen pozitív tulajdonságuk az, hogy pókokkal és molylepkékkel táplálkoznak, de én élek a gyanúperrel, hogy ők járnak rá titokban a puncs pudingomra is! 
Új-Zélandon nem sűrűn lehet velük találkozni, de mikor hazaköltöztünk, az itteni házunkba beköltözött egy példány, és Farkassal nem egyszer megjártuk vele. A folyamatos zajkeltés egy dolog (bár az is igen zavaró tud lenni, ha az embert nem hagyják aludni), de folyton az útban volt, és amikor felbuktam benne, még meg is dobált cipővel. Szerencsére gyorsan el tudok ugrani, így rendszerint nem talál el, de attól ez még bosszantó. A pudinglopást viszont nem tudom megbocsájtani neki! Természetesen, hosszas kísérletezéssel megoldottuk a helyzetet. Ez a lény nagyon szereti a kockacukrot (és úgy összességében az édességet), így ha elállja az utad, legegyszerűbb, ha lekenyerezed némi cukortartalmú dologgal, és máris békén hagy. Javaslom, hogy miután megmutattad neki a nasit, dobd el jó messzire, hacsak nem akarod, hogy azokkal a kusza fogaival belemarjon a kezedbe! Ez a módszer jól működik, mert ő a cukor után ered, és téged békén hagy. De ez a módszer nem működik jól, mert ha egy nap négynél több kockacukrot adsz neki, a következő négy nap nem fogsz aludni, ugyanis a padlásszörny annyira felpörög, hogy onnan folyamatosan skandál és morog és dübög, egy szóval, esélyed sem lesz aludni!
- F2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése