2013. november 18., hétfő

Hogyan legyünk kreatív főnixek?

Ki ne látott volna már gyufából készített Towert, vagy fogpiszkálóból kirakott Golden Gate hidat? A Guiness Rekordok könyve tele van hasonló és megdönthetetlennek tűnő teljesítményekkel, reális makettekkel egy-egy híres épületnek. De vajon az apró fadarabkákból kirakott szobrok milyen mértékben kreatívak?

Nemrég találtam rá egy igen érdekes képre a Deviantarton, ExiledChaos művei között. Az alkotó jelenleg az Illusztráció és Új Média szak ötödik évfolyamát tapossa, szóval van némi fogalma arról, amit csinál. Általában vízfestékkel és színes ceruzával dolgozik, de jelen esetben egy makettet készített el.
A művészünk gyufákból rakott össze egy hamvaiból feltámadó főnixmadarat. A végeredmény, mint ti is látjátok, csodálatos és rendkívül kreatív lett. Alul a fészekben a fa megégett, míg a madár testén lévő gyufa végein a foszfor pirosan és élettelin  bontakozik ki. Hihetetlen részletességgel megtervezett és kivitelezett szoborról beszélünk.
A leírás szerint ExiledChaos egy 3D makettekkel foglalkozó órára készítette, és 7 óra alatt rakta össze a több mint 1000 gyufaszálat. 
Előtte persze meg kellett fogannia az ötletnek, meg kellett terveznie, egy vázlatot kellett rajzolnia és mindezt fejben tartania, mikor a mű készült. Mindenesetre azt hiszem, egyetérthetünk abban, hogy érdemes volt belefognia a munkába. Számunkra pedig egy fokkal több jelentőséget tulajdoníthatunk a szobornak.



És ha már a kreatív alkotásoknál tartunk, lányoknak kihagyhatatlan a következő alkotás. Pinkabsinthe munkája a viktoriánus korba repít vissza a tollakból készített gallér. Az orosz alkotó jelenleg Lengyelországban, Krakkóban él és tevékenykedik. Ékszereiben általában vegyíti a különböző anyagokat illetve stílusokat. Mindegyik egyedi és kézzel készített alkotás. A lent látható tollas nyakdíszt aukción adta el. Mindent összevetve nem hétköznapi ruhákhoz illő kiegészítőről beszélhetünk, de egy Anna bálra határozottan figyelemfelkeltő darab lenne.


Szombat Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése