2016. január 23., szombat

Tanárterror, kicsit másként


Assassination Classroom – Avagy hogyan öljük meg a tanárunkat


Eredeti cím: Ansatsu Kyoushitsu
Angol cím: Assassination Classroom
Kijött: 2015. 01. 10.
Hossz: 22 rész × 24 perc




A célpont a tanárunk!

 Eme mondat igen sokszor hangzik el a Kunugigaoka Előkészítő Iskola E-3 osztályában. A tanár, egy bizonyos Koro-sensei névre hallgató furcsa, halhatatlan lény, akinek nem titkolt célja a Föld elpusztítása. De persze, ez hétpecsétes államtitok, mert így is volt egy kisebb pánik, amikor a hold 70%-át csak úgy, erőfitogtatásból elpusztította.  Az iskoláról annyit, hogy Japán legjobb iskolája, mert míg a többiben 20% a lecsúszott, rossz, állandóan bukó diák, 60% a szürke kisegér és csak 20% úgymond a zseni, itt másképp van. A diákok 95% a legjobban tanuló, a maradék 5% pedig az E osztály. Az igazgató lelki terrort alkalmaz, hogy a diákok ne akarjanak bekerülni az E osztályba.


A történetről

Rögtön az események közepébe vág a sorozat. Épp névsorolvasás van, de nem a megszokott módon. A nebulók puskával, sorozatlövővel, vadkanölővel, kisebb fegyverrel lőnek egy három méter magas, citromsárga, csápokon közlekedő, talárt viselő lényre, aminek 10 milliárd jen vérdíj van a fején. Aki mellesleg 20 mach-os sebességgel kerüli ki a golyókat, miközben felolvassa a tanulók neveit, akik egy-egy jelennel válaszolnak. Ezzel a kezdéssel engem igazán meggyőzött. Nagisa szemszögéből figyelhetjük általában a történetet, akinek a neme rejtély marad egy ideig. A tanárt márciusig kell megölniük, mert akkor fogja felrobbantani a bolygót. Sok-sok minden van a mangában, sok a történés. Nekem mondjuk az nagyon tetszett, mikor egy tanuló átnyújtott a polipnak egy üveg méregerős mérget és megkérte, hogy igya meg. Koro-sensei pedig megitta. Persze, hogy túlélte, egy furcsa fejformán kívül nem lett semmi baja. Hiába, halhatatlan.



A szereplőkről

Koro-sensei a nevét a diákjaitól kapta. Koro-sensei hasonlít a Korosenai-ra, ami egyenlő a megölhetetlennel. Vicces tanár, mindig segíti a diákjait mindenben. Ahogy megmenti az életüket, ahogy tanítja őket a vizsgákra. Hogy bekerüljenek a legjobb 50-be, hogy rájöjjenek, ők is ugyanannyit érnek, mint mások.

Karma egy erőszakos srác, aki okos és ügyes meg minden, csak szörnyen lusta. Felfüggesztést kap erőszakos viselkedéséért, majd az E osztályba kerül, ekkor ismerjük meg. Épp az igazgatóiban van és felvilágosítják a dologról, örömmel veszi, hogy végre valahára megölheti az egyik tanárját.

Nagisa neme megdöbbentést vált ki néhány emberből. Az ő szemszögéből olvashatjuk majd a történetet, hogyan őrjíti meg a második tesi tanárt, majd hogyan győz ellene. Kék hajú.


Összegzés

Nekem tetszett. Jó volt, szép volt. Annyira, hogy az animét is végignéztem, amiben minden tetszett. 10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése