2016. július 16., szombat

Nyári bakancslista

A nyár minden ember szemében a kikapcsolódásról, pihenésről, bulizásról és ellazulásról szól. Ez a néhány hónap jelképezi a szabadságot, ilyenkor vannak beütemezve a nyaralások, a fiatalok fellélegezhetnek az iskola terhe alól, a napok hosszabbak, a bikinik előbújnak a fiókból és mintha minden folyton mosolyogna, de van amikor a semmittevés unalmassá válik. Csak ülni egy szobában és görnyedni a mobilok, illetve számítógépek előtt egy idő után monotonnak és egyhangúnak fog tűnni.
Ezekre az esetekre hoztam nektek néhány ötletet, melyet a nyári szünidőben lehet megvalósítani, mind egyénileg, mind barátok/szerettek társaságában.



1. Biciklitúrára menni. Ugyan ne üljünk már otthon, amikor a szabadban is tölthetjük helyette az időt. Vegyetek fel bukósisakot és elő a bringákkal, egy kis mozgás még senkinek sem ártott meg.
2. DIY dolgok készítése. Biztos rengeteg kacat hever körülötted, amelyeken egy kis festés, barkácsolás, gondoskodás igazán nagyot segítene. Keress ötleteket és rendezd be saját nyári szobád olcsón úgy, ahogy te szeretnéd.

3. Hennáztass. A tetoválás egy életre szól, ám egy henna két-három hétnél nem tart tovább, így az nem olyan nagy döntés, és nagyon jól tud mutatni egy-egy divatos nyári ruhából kikandikálva.

4. Sétálni a természetben. Csak nyisd ki a szemed, és élvezd az erdőben uralkodó illatokat, képeket, érzéseket. Menj piknikezni, vagy csak egyszerűen sétálj egy kört a friss levegőn.

5. Jót tenni egy idegennel. Ne csak magadra gondolj, segíts másokon is. Egy kedves szó, néhány figyelmes tett is akár életeket változtathat meg.

6. Sátorban aludni. A természet lágy ölén, a barátokkal és a ropogó tűzzel, no meg a szalonna és pillecukor illatával az orrotok alatt. Mi lehetne ennél jobb nyári program?



7. Kikapcsolni a telefont egy egész napra. Ne függj tőle. Próbáld ki milyen lenne, ha egy napig nem csipogna, csörögne vagy rezegne az a ketyere, hanem ő is pihenne egy nagyot.

8. Úgy örülni mint egy gyermek. Néha elfeledjük azt, hogy egyáltalán nem rossz, ha vidámak vagyunk, mosolygunk és a legkisebb apróságoknak is úgy tudunk örülni, mintha valami óriási dolog volna.

9. Kipróbálni valami új ízt. Legyen az fagyi, étel esetleg ital, amitől eddig ódzkodtál, most próbáld ki. Meglátod, a végén épp az az íz lesz a kedvenced, amit meg sem akartál kóstolni.

10. Új nyári frizura. Kísérletezz. Vágasd le, vagy csak csinálj olyan frizurát, amit még nem próbáltál ki. A választék széles, keress ötleteket, és próbálj ki minél többet.

11. Karaoke. Gyűljetek össze és engedjétek ki a hangotokat, egy karaoke partira senki sem mondhat nemet.

12. Esti fürdő. Ha van a közelben egy tó, esetleg a Balatonon nyaralsz, nézd meg milyen az éjjeli pancsi. Hívj barátokat, vagy menj egyedül a pároddal. Akárhogyan is legyen, biztos hangulatos élményben lesz részetek.



Ez amolyan bakancslista, nem egy életre, hanem csupán egy nyárra szól, és nyár végén meglesheted, mennyire voltál ügyes, és hány pontot tudtál kihúzni a listádról. Menne mind? Készíts róluk képeket, videókat, őrizd meg az élményeket, és legyen szép a nyarad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése