2016. július 9., szombat

Sorozatajánló - Dead like me (Haláli hullák)



Georgia Lass egy 18 éves lány, aki abszolút semmit nem tud kezdeni az életével: otthagyta az egyetemet, nincsenek barátai, nincs munkája, és ezen nem is nagyon szeretne változtatni; még a házból is egyedül anyja unszolására lép ki. Egy napon azonban rázuhan az égből a MIR űrállomás egy kósza vécéülőkéje, azonnali halált okozva a számára, legalábbis részben - noha a testének tényleg vége, nem léphet tovább a halál után következő állomásra, mivel szerencsétlenségére kénytelen betölteni egy épp nyugdíjazott kaszás (grim reaper) állását. Feladata az lesz, hogy az épp meghalni készülő  emberek lelkét még azelőtt kiemelje a testükből, hogy valóban elérné őket a halál, majd továbbsegítse őket a túlvilágra. Ehhez természetesen nem fűlik a foga, így ahogy életében is, itt is igyekszik minél jobban és minél kreatívabban szabotálni a munkát.


  


A sorozat két évadot - 29 részt - és egy kisfilmet élt meg. 2003/2004-ben futott, és bár nincsenek benne a mai sorozatokból ismert trükkök - és szpesöl iffektsz -, nagyon szórakoztató kis történet, épp kellőképpen idióta, de szerethető karakterekkel. Amellett, hogy megismerjük George új munkatársait, végigkövethetjük a családja sorsának alakulását is, ahol mindenki másként igyekszik feldolgozni halála tényét - kishúga például szentélyt épít vécéülőkékből.

Ahogy azt a történet összefoglalójából legtöbben valószínűleg már kitaláltátok, általában inkább komikus, de elvétve találni komolyabb és elgondolkodtató elemet is benne.
A történet Bryan Fuller fejéből pattant ki (őt ismerhetitek a Hannibal, a Pushing Daisies - Halottnak a csók, és a Heroes írói gárdájából), a főszerepet pedig Ellen Muth (Hannibal), Mandy Patinkin (Gyilkos elmék, The Princess Bride) és Callum Blue (Smallville) játssza.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése