2016. augusztus 20., szombat

Balatoni beszámoló



Hazánk úgynevezett tengere eme tó. Nem egy dalban szerepel a neve. Igazából a sima Balatonon kívül van egy kis Balaton is. Ha nyárról van szó, akkor sokunknak eszébe jut a strand, lángos, fagyi, szóval minden jó. De mi a legjobb? Ha minden kézközelben van. Ha strand, akkor víz. Ha víz, akkor Balaton. Ha Balaton, akkor nyár.


Zánkán a strand kifejezetten sokoldalú. Van olyan része, ahol lassan mélyülő, míg a másik részén bemegyünk és rögtön 120 cm. Igaz, az árak néhány strandnál szívinfarktust okoznak. Van három játszótér, egyik kifejezetten kicsiknek, a másik kettő nagyoknak. Tény, mire az ember elúszik a bójáig, megfagy, ha olyan az idő. Napokat ellehet tölteni ott, de egy idő után már valami másra vágyunk, nem? Erre is van ötletem.


Baráti áron lehet kölcsönözni bringát Révfülöpön, hogy aztán tegyünk vele egy jó kis túrát. Innivalót, fejfedőt vinni kell, főleg, ha tűző napon van a biciklizés. (Vagyis ne azt csináljátok, mint én.) Nem kell rohamtempóban menni, nem hajt a tatár. Nézzetek szét, gyönyörű a táj, a falvak, amiken épp keresztül haladtok.


Ha éppen Köveskálon vagyunk, akkor keressük meg a Kerékbárt. Nagyon finom mind a levesük, mind a szörpük, mind a süti. Mindhárom házi amúgy, de ha szépen kérjük, kapunk mást is. Le lehet dőlni, pihenni, aludni, azért csinálta a tulaj, hogy a megfáradt bringások jóllakjanak, egészségeset, finomat ehessenek, meg kipihenhessék a fáradalmaikat. Van kis homokozó, meg pár napozóágyszerű valami. Pénztárca barát, ajánlani tudom csak.


Ha már este van, hallgassuk a természetet, sétáljunk, csináljunk bátorság próbát, vagy csak egyszerűen aludjunk. A Balaton csodás hely, nemzeti parkokkal teli. Lehet horgászni, vannak fesztiválok, táborok is. Mondjuk a Balaton Sound, vagy az Erzsébet tábor nagy része. Az egyik élelmiszer lánc minden szerdán felvág egy csomó dinnyét több helyen és ingyen elviheti az ember, akár egész dinnyét is. A dinnye finom. A dinnye jó.

Lilith

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése