2016. augusztus 24., szerda

DIY ékszertartó

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem szeretem dobozban tartani az ékszereimet, különös tekintettel a fülbevalókra - a reggeleim többnyire azzal telnek, hogy legalább tizenötször kinyomom az ébresztőt, egészen addig, mire teljességgel esélytelenné válik, hogy időben odaérek bárhová is, így aztán mérgezett egér módjára rohangálok a lakásban "készülődés" címén, szóval a kis dobozkákkal való szöszmötöléshez igazán nincs türelmem. Ha ismerős a probléma, valószínűleg neked is segítségedre lesz ez a roppantul egyszerűen, semmiféle különleges eszközt nem igényelő állvány. (És ha még rajzolni is tudsz, az enyémnél sokkal minőségibb darabot tudsz előállítani.)



(Így néz ki egy boltban kapható darab)





Szükséges eszközök:
 - egy darab kartonpapír, mérete attól függ, mekkora tartót szeretnél
 - olló
 - ceruza
 - gombostű
 - valamilyen festék, vagy filctoll a díszítéshez
 - radír



1. lépés: Fa megrajzolása

Igazából teljesen mindegy, milyen fát rajzolsz, csak azt tartsd észben, hogy a törzsnek elég vastagnak kell lennie, hogy ne hajoljon el a súlytól, valamint hogy az ágak között legyen legalább egy ujjnyi rés, hogy szépen fel lehessen akasztgatni mindent. Rajzolhatsz rá madarakat, vagy egyéb állatokat is; megtoldhatod gyümölcsökkel, vagy levelekkel akár.




2. lépés: Vágd ki a fát, majd színezd ki/díszítsd kedved szerint



3. lépés: Készíts talpat

Mivel a kétdimenziós fánk számára különös nehézséget jelentene megállni gyökerein, csinálnunk kell egy aljzatot a számára. Ezt meg lehet oldani akár úgy is, hogy készítesz egy második fát, majd mindkettőt bevágod a közepéig: az egyiket felülről, a másikat pedig alulról. Így.
Vagy, ha nincs szükséged ennyi ágra, elég, ha lemásolod a fád gyökereinek körvonalát, majd ha már kivágtad és beszínezted, felülről épp annyira vágod meg, mint amennyire a fádat alulról. A bevágások mentén dugd össze a kartonlapokat.




4. lépés: Gombostűvel készíts lyukakat
A bedugható fülbevalók számára a legjobb hely a törzs vonalán van.

5. lépés: Aggass rá mindent, amit csak találsz - és amit elbír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése