2015. szeptember 22., kedd

A studyblr jelenség

Először is gratulálni szeretnénk minden évfolyamlépő diáknak, hogy sikeresen vették a vizsgaidőszak akadályait, akinek pedig most nem sikerült, az se csüggedjen, jövőre biztosan jobban fog menni! :D

Most pedig következzen a cikk, ami talán segítséget nyújthat nektek egy kicsit a tanulós hétköznapokban! :)

A studyblr jelenség


Tudjátok mi az a Tumblr? Nyilván, hiszen nagyon sokan használjuk képek keresésére, megosztásokra, de azok kedvéért, akik mégsem tudnák, álljon itt egy rövid leírás:

A Tumblr mikroblogok létrehozására való felület, ahol a felhasználók szövegeket, képeket, videókat posztolhatnak és követhetik egymás blogjait. 2007-ben indult, azóta már több milliárd bejegyzés található rajta, amelyeket tagekkel láthatnak el a felhasználók, így könnyítve a keresést a blogok témái között. Nagyon sok közösség alakult ki, nem csak fandomok képviseltetik magukat, hanem különféle hobbik kedvelői, zenei stílusok szerint csoportosuló emberek, de olyanok is, akiknek a tanulás az életük.

Ezzel pedig el is jutottunk a mai témánkhoz, a Studyblrhöz. A szó az angol to study (tanulni) ige és a tumblr kereszteződéséből jött létre, néhol Studblrkét is megjelenik. Azok, akik magukat studyblrnek nevezik tanulással foglalkozó blogokat vezetnek, ahol vezetik a módszereiket, a napi/heti teljesítményüket, megmutatják egymásnak, hogy milyen jegyzeteket készítettek és hasznos tanácsokkal látják el egymást.

Ez miért jó? Pofon egyszerű! Nem csak hogy motiváló, még kreatívvá is teszi a tanulást. A studyblrt vezetők többnyire színes eszközökkel dolgoznak, tollakkal, filcekkel, igyekeznek minél szebb és átláthatóbb jegyzeteket készíteni, határidőnaplót vezetnek, amivel sokat dolgoznak, kidíszítik, és mindennek tetejében egymást is motiválják azzal, hogy megosztják, hogy mennyit haladtak. Mindeközben fotóznak, képszerkesztőket használnak, tehát nem csak az iskolai kő kemény tananyaggal vannak elfoglalva, hanem valódi alkotótevékenységet is végeznek – hasznos formában.


Mi kell ahhoz, hogy te is studyblr lehess?

Elsősorban kitartás, mellette pedig szép füzetek, amiket akár magad is kidíszíthetsz, olyan íróeszközök, amikkel szívesen dolgozol, valami, amivel tudsz fotózni, és természetesen egy blog a Tumblrön, ahová feltöltheted a képeidet. Ne felejts el tagelni, akkor sokkal több követőd lesz!

Mit nyersz vele?

- Egy olyan közösség tagja lehetsz, akik egész világon át öntenek az emberbe erőt, ha már megcsömörlött a tanulástól
- Kreatívan töltöd ez az időt, és ha nem unatkozol, akkor a tanulás is jobban fog menni
- Rengeteg tippet találhatsz, minimális angoltudással már tudsz kommunikálni a többiekkel, de magyarok is vannak fent az oldalon, csak keresni kell : )
- Sok-sok dicséretet! A studyblr közösség tagjai szívesen dicsérik meg egymás képeit, munkáit, úgyhogy az önbizalmadnak is jót fog tenni

Ha már sok a suli és úgy érzitek, hogy nincs időtök mindenre, csak kínlódás a tanulás, akkor mindenképp próbáljátok ki, veszteni nem lehet vele! : )

Csak ügyesen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése