2016. február 3., szerda

Ez történt januárban - Ismét csiripelnek a madarak

Kő kövön nem marad

Az ötödikes terelőlány, Gwen L. Blake napok óta igen csak jókedvű. Aki látta a lázadó, balhés szőkeséget, az arról számolt be a csiripelőinknek, hogy a lány majd’ kicsattan a boldogságtól. Állítólag hamarosan megérkezik az iskola falai közé, a gyermekkori szerelme, akiért titkon a mai napig oda van. Ez mind szép és jó, de minden történetbe kell egy kis csavar, nem igaz? Biztos forrásokból tudjuk, hogy a másodikos, őrzőlányka, Tüszőfűi Lilith levelezett az érkezendő fiúval. Talán Lilith köthető össze azzal a ténnyel, hogy nemrégiben a Blake és Szentesi házba betörtek, de nem vittek el onnét semmit? Az elkövető nem hagyott nyomot maga után, csak a papírokat dobálta szét. Talán keresett valamit? Talán talált is?
A másodikos egyébként úgy bukott le, hogy levelezésükről maga az érkezendő fiatalember számolt be Gwennek, mire a szőke ijesztő haragra gerjedt, sőt ki is hívta egy párbajra Lilith-t. Vajon ér nekik annyit egy fiú szíve, hogy tönkre tegyék egymást miatta? Mi kíváncsiak lennénk, hogy mit szól az eseményekhez maga az úrfi.

VakáciJó?!

Mint mindannyian értesültetek róla, a diákság számottevő része a svéd testvériskolánkba utazott, és annak környékén telelünk.  De vajon mindenki tudja az igazat? Nem hinnénk, viszont mi kiderítettük!
Kapaszkodjatok meg a sálatokban, mert most fényt derítünk a titokra! 
Ez a svéd kirándulás nem csak egy egyszerű kiruccanás, ahogy az igazgató úr ecsetelte nekünk. Igazából csak azért utaztunk idáig, mert a legtöbb tanár így, a vizsgák közeledtével kezdett beleőrülni a hajtásba, hogy minden anyagot leadhasson. Mindenki érezte, hogy az idei év kicsit gyengébb volt, mint az előző, elpuhultunk a Madagaszkári nyaralás miatt és valahogy lazában kezeltük a tanévet. Sajnos nem csak mi, hanem a tanárok is. Észrevettétek, hogy az idei anyag, mintha kevesebb lett volna és az előadótanárok gyakorta elfelejtettek bejönni az órájukra? Mi igen! Ezért most, hogy közeledik a vizsgaidőszak, és hogy nekünk biztosítsák a továbblépésre a lehetőséget, elkezdték gyártani a vizsgafeladatokat, meg természetesen a tananyag szelektálását és a hiányzó részek leadását is. Persze, nem tűnt túl valószínűnek, hogy ez sikerülni is fog nekik mindössze két hét alatt, hiába boszorkányok és varázslók, ezért a jószívű igazgatónk a megdorgálások után kihirdette a hószünetet. 
Reméljük, hogy a tanáraink még inkább csak elfelejtik a vizsgákat, és a szünet alatt nem dolgozni, hanem forró csokizni, no meg síelni fognak.  

Terhes társaság

Utóbb megszaporodtak a terhes lányok, nők és asszonyok a kastélyon belül s kívül. Úgy tűnik a gólya a mi házunkhoz is el fog látogatni  pár hónap múlva a csőrében egy pólyába csomagolt csecsemővel, aki nem lesz más, mint Álmoszvölgyi A. Szira és Oszvlinsky Nimród közös gyermeke. Vajon mit fog majd a csecsemőhöz szólni Nimród párja, Nemes L. Izabella? És hogyan magyarázza ki magát a fiú a levitás szőkeség előtt?

Szánkózz a dombról

Az újonnan érkezett eridonos hajas baba még alig egy-két napja tartózkodott csak az iskolában, de már rögtön indult is tovább velünk Svédországba. 
Az érkezés másnapján aztán máris elhatározta Adrian Blythe, hogy ő márpedig el fog menni szánkózni a sípályára. Igazán kalandosnak találta az ötletet és felettébb adrenalinnövelő hatással volt rá. Végül is, nem tévedett. A sok síelő között ő meg a kis szánkója….
Amint kitrappolt a hóban, találkozott a gyógynövénytanos padtársával, Partay A. Benedekkel, aki rögtön belement a mókába. Sajnos a lecsúszás nem éppen úgy végződött, ahogy eltervezték, ugyanis útban lefelé sikerült elütniük az ifjú kviddicssztárt, Várffy-Zoller Robit, így hárman csúsztak tovább. (A felállás a következő volt: A szánkó elején Benedek, mögötte Adrian, rajtuk keresztben pedig Robi feküdt.) Remélem a srácok túlélték… Várffy haragját. Vagy Várffy a srácokat.

Soha többet

Még azt mondják, hogy a levitások a találékonyak. Meg kell cáfolnom ezt a tényt, hiszen az Eridon diákserege között is vannak ám elég találékony egyének, mint például Boglár Detti Gréta. A mestertanonc úgy döntött, hogy ellopja Sebastian Gérard Felagund tanár úrtól az elsősöknek szánt írásbeli vizsgafeladatokat megoldásokkal együtt, majd azokat sokszorosítja és jó pénzért eladja a gólyák körében. A terve szép volt és jól megrendezett, azzal viszont nem számolt, hogy az Eridon egyik kőszívű prefektusa, Váradi Fanni is ott lesz a teremben pluszfeladatokat oldva éppen. Detti jó szokásához híven belopakodott észre sem véve a prefektust, és már az íróasztalban matatott, amikor a harmadikos prefekta megkocogtatta a vállát. Nem is kellett több, már repült is a büntetés, és Detti kitakaríthatta a bagolyházat, ahol megszenvedhetett a szagokkal és ruhái sem úszták meg mindenféle kosz és hadd ne tudjuk micsoda nélkül a küldetést. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése