2016. február 6., szombat

Leander halála és újjá születése

Ezzel a cikkel a metálrajongóknak szeretnék kedvezni, és azoknak, akik még mai napig gyászolják a Leander Risingot, velem együtt. :( <3

Ma egy olyan íromány kerül a napvilágra, ami az egyik legnevesebb magyar metálbandák közé sorolandó, Leander Rising-gal fog foglalkozni.
Nem volt túl hosszú életű ez a csapat, hisz öt évvel ezelőtt alakult meg a banda, de ez alatt az időszak alatt rengeteg mindent elértek a srácok, nemcsak Magyarországon belül, hanem a környező országokban is.


A Leander-projekt 2009-ben indult Köteles Leander(ének, billentyűk, basszusgitár ) előző zenekara, a Babylon feloszlása után. Ekkor még csak szólóprojekt volt a zenekar. 2010-ben Vörös Attila ( gitár ) felvette Leanderrel a kapcsolatot, miután az akkor már az interneten nagy port kavaró Csak Te c. dal eljutott hozzá. Majd egy 2010-es telt házas budapesti koncert után újabb két taggal, Takács József "Jozzy"val ( gitár, vokál ) és Maczák Márkkal( dobok ) megalapították közös zenekarukat. A későbbiekben Márk kilépett a bandából és a helyét Budai Béla vette át.



Névként a Leander maradt. 2011-ben egy sikeres nyári fesztivál turné után a Sony Magyarország is felfigyelt a zenekarra, aztán leszerződtette őket. 2012. március 24-én debütált első nagylemezük, a Szívidomár, majd nyáron a lemez angol változata, a Heart Tamer is megjelent, először online, majd 2012. november 27-én lemezes formában is. A zenekar 2012 nyarán változtatta nevét Leander Rising-ra.
2014. szeptemberében jelent meg az Öngyötrő c. második Leander Rising-album. 2015-ben az együttes bekerült A Daleurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe Lőjetek fel c. dalukkal.
Aztán 2015. szeptember 6-át a Leander fanok úgy emlegetik, hogy: „ A legszomorúbb vasárnap”. Mivel a zenekar hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy az év végén beszünteti működését, ergo feloszlik.
A bejelentés után még egy „utolsó útra” indult a zenekar, bejárták szinte az egész országot, ezek mellett pedig London sem maradt ki. Az utolsó koncertjük december 27.-én volt Budapesten, a Barba Negrában.


De Köteles Leander Leander Kills néven folytatta a zenélést. Jelenleg még most jönnek ki az új dalok.

Leander: „Személy szerint én vissza fogok kanyarodni a kezdetekhez, egyedül összedobok egy egész lemezt Leander Kills néven. Sok mondanivalóm gyűlt össze. Olyan lemezt szeretnék, amibe minden érzelmemet és dühömet bele tudom rakni. Remélhetőleg tavasszal meg is fog jelenni és ősszel már szeretnék jelentkezni az első dalokkal. Emellett csináljuk az Amigodot. A fiúk nevében nem tudok nyilatkozni, de azt bizton állíthatom, hogy a Vulgar Display of Covert folytatják, tudtommal elég nagy turné van tervben náluk. Jozzynak is ott van a String Theory, és más izgalmas projektjei is alakulnak.”


Én így szeretnék búcsúzni a Leander Rising-tól, köszönök nekik mindent, az elmúlt öt évet, és sok sikert kívánok nekik a jövőben. Valamint továbbra is hallgatni fogom a Leander Kills-t és figyelemmel fogom követni az eseményeket.


Végezetül itt van néhány link, amiket összegyűjtöttem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése