2016. február 10., szerda

Mit nézzünk 2016-ban - könyvadaptációk

Szereted a könyveket és érdekel, mások hogyan látnak bizonyos történeteket? Kíváncsi vagy rá, hogy a filmrendezők milyen arcot választanak a kedvenc szereplőidnek, hasonlít-e kicsit is az általad megálmodotthoz? Vagy a kedvenc történeted helyszínei, bonyolultabb, különösebb jelenetei érdekelnek? Ez esetben sok jóval kecsegtet számodra az IMDb idei ajánlata.

Már vetítik a moziban a The 5th Wave (Az ötödik hullám) vászonra vitt változatát J. Blakeson rendezésében, akinek a Pitch Perfect-et is köszönhetjük többek között. 
Rick Yancey trilógiájának további részeiről még nem tudni, mikor kerülnek a nézőközönség elé, de addig is lássuk az első részt. A történet egy olyan világot ábrázol, amelyben földönkívüliek támadják a Földet, és nem érik be pusztító erejű katasztrófákkal, támadásuk utolsó, nagy hulláma ugyanis az emberek közötti bizalmat veszi célba. Ebben a világban a 16 éves Cassie Sullivan eltűnt öccse keresésére indul. A szereplőknek olyan színészek adnak arcot, mint Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, a film zenéjét pedig Henry Jackman jegyzi (Kingsman, X-men, Captain America). Egy estét csak megér.


A The 5th Wave után nem sokkal, február 5-én került mozikba egy klasszikus történet újragondolt változata is. Nem másról van szó, mint Jane Austen világszerte ismert regényéről, a Büszkeség és balítéletről, amibe ez alkalommal belekontárkodnak a zombik is. A plusz szereplők nem a filmipar különös adaléka esetleges nézettség reményében, a film ugyanis Seth Graham-Smith Büszkeség és balítélet meg a zombik című alkotására épül. Érdekes elgondolás, az tény, viszont Burr Steers rendezte (Pulp Fiction, Charlie St. Cloud, 17 again) saját forgatókönyve nyomán és felbukkan benne Lily James, Douglas Booth, Lena Headey és Matt Smith, már csak emiatt is érdemes időt áldozni rá.


A Divergent-sorozat rajongóinak jó hír, hogy bár a befejező kötetet két filmben viszi vászonra Robert Schwetke, így a most már hivatalosan is az Ascendant címet viselő befejező részre várni kell még egy évet, de addig is  várhatóan márciusban folytatódnak Tris és Four kalandjai a filmvásznon, ugyanis mozikba kerül az Allegiant.


A Disney sem tétlenkedik idén sem. Ha kedved támadt egy kis kalandhoz a dzsungelben, áprilisban csatlakozhatsz Mowgli-hoz és társaihoz A dzsungel könyvében. Mowgli-t Neel Sethi alakítja, aki mindössze 13 éves, de ígéretesnek tűnik, a rendező pedig nem más, mint Jon Favreau, akinek az Iron Man-t és az Avengers-t is köszönhetjük. A dzsungel állatait ugyan számítógépes grafikával alkották meg, de hangjukat azért olyan színészek kölcsönzik, mint Scarlett Johansson (Kaa), Bill Murray (Baloo) és Idris Elba (Shere Khan). Ez már majdhogynem kötelező.


Májusban sem maradunk látnivaló nélkül, és nem is akárki tér vissza a képernyőre, hanem maga Alice, hogy ezúttal a tükrön túl kalandozzon az Alice Through The Looking Glass-ben. Vele együtt visszatér Mia Wasikowska, mint Alice Kingsleigh, Johnny Depp is, mint Kalapos, és egyben ez a film Alan Rickman utolsó befejezett filmje is, ugyanis ő a Bölcselő hangja.


Újabb megfilmesített könyv ezután októberben várható előreláthatólag, akkorra lesz kész ugyanis Dan Brown kedvelőinek örömére az Inferno, majd novemberben kerül mozikba Eddie Redmayne-nel a főszerepben a Fantastic Beasts and Where to Find Them első része. A film rendezője David Yates, aki az eddigi Harry Potter-filmeket is rendezte, a forgatókönyvet pedig maga Rowling írta.


Jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése