2016. február 27., szombat

Ismét csacsognak a madarak

Baljós szerelem
Svédországba is elért Cupido és az ő trükkös nyilai. Ismét nagyon serény volt a kis angyalka, hisz idén is sikerült néhány embert összehozni, illetve…. kellemetlen helyzetekbe keverni. Így járt az eridonos Bakonyi Gergő is. A kis szőke, göndörfürtös angyalka, célkeresztjének áldozatává vált, s párja nem volt más, mint a rellonos DÖK elnök, Annelie Freya Merkovszky. Csodás páros, nemde? Úgy hallottuk, hogy a mi Gergőnk a termálfürdőben igyekezett megkérni Annelie kezét, ám balszerencséjére, a lány nem kapott nyilat a fenekébe. Ezt a roppant cikis helyzetet még az is tetézte, hogy a lány exe, Ombozi Noel is épp arra kódorgott. Talán érzett valamit a sárkánylány iránt? Vagy csak az összetartás végett segített neki?
Gergőt egészen az eridonosok zugáig kergette a két sárkány, csúnyábbnál csúnyább átkokat szórva. Szerencsére a szőke srác megúszta ezt a roppant kellemetlen incidenst. Viszont az Annelie oltár ismét megépítésre került a hazaköltözés után, amit még a Svédországban való tartózkodásakor emelt az ágya mellé.

Hárman párban
A szerelemnél tartunk még mindig. Ugyanis még egy eridonos gabalyodott össze valakivel. Simfel Karinát sem kerülte el a végzete, miszerint beleszeretett a Bagolykő egyik macsójába, Várkonyi Arnoldba. A lány vagy ötszáz szerelmeslevéllel bombázta a levitás srácot. Ám, mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy Arnold párja, Schlett  E. Lilla mit fog szólni ahhoz, hogy őt leváltottak. Hisz ez a szerelem már nem egyoldalú volt. Arnold is közeledett Karina irányába. Többen is látták őket kettesben. Talán néhány csók is elcsattant. Ajaj, csak Lilla meg ne tudja, mert ez a szerelem nem lesz hosszú életű.

Mentünk, romboltunk, visszajöttünk
Az iskola újra megtelt a kivörösödött arcú, izgatott, hóval borított gyerkőcökkel. A sítábor nem volt hosszú, de éppen elegendő, ám, hogy miért jöttünk vissza igazából, azt még csak kevesen ismerhetik, a pironkodó tanárokon és a beavatott prefektusokon kívül. A legtöbb tudatlan diák viszont mit sem tud arról, hogy a hazaérkezés dátuma nem egyenlő a kijelölt visszaérkezés dátumával. Igaz az eltérés minimális, ám a hirtelen sátorfabontás és visszarohanás nem a féletlen műve volt.
Ki gondolta volna, hogy a fagyos országban tornyosuló iskolát egyszer a tűz fogai fogják súrolni?  Márpedig így volt. Az egyik szoba, név szerint a Lärda ház klubhelyisége, Mimír a visszatérés előtti éjjelen megízlelte a lángok haragját. A gyújtogatás - merthogy a madárkák váltig állították, hogy direkt ügyről van szó - minden valószínűséggel egy, vagy esetleg több Bagolyköves követhette el. A fázós diákok bizonyára csak meg akarták melengetni jéggé fagyott mancsukat, vagy talán rossz szándékú kísérlet volt arra, hogy hazajusson az illető? Mindenesetre nem sérült meg senki, a mélyen szundikáló diákok nagy része pedig még csak nem is érzékelte a tűzesetet, mert néhány talpraesett tanár azonnal ugrott és tűzoltókat megszégyenítő módon eloltották a pattogó veszedelmet.
De még így is jobbnak látták a tanárok visszaterelni a bagolypalántákat az Bagolykő kőfalai mögé, és nem győztek bocsánatot kérni a morcos igazgatótól az ügy miatt. Valószínű a nem szívesen látott vendégek listára került iskolánk ezzel a csínnyel, így a síelni vágyók jövőre jobb, ha valami másik szállás után néznek.

Na de végzősök!
Mint minden évben, jó esetben a mostaniban is sokan, sikeres vizsga után elbúcsúznak tőlünk, vagy mestertanoncá válva kódorognak tovább szeretett falaink mögött. Ám az idei tanévben nem mindennapi végzősökkel áldotta meg a házat az ég. Ugyanis kitaláltak egy hatalmas búcsúztató bulit, egy eldugott, félreeső helyen. Minden végzős ott volt, Szombat Anna vitte a díszeket, Álmosvölgyi Kilián gondoskodott az italokról - madárkáink szerint szó sem esett vízről - és nyalánkságokról, Seth Gareth Selwyn pedig a megfelelő zenék kiválasztásával töltötte az egész hetét. Ám az eridonos buli mégsem úgy sikerült, mint ahogy azt naiv végzőseink elvárták volna, ugyanis a szintén nemsokára végző Harold Love Blomqvist és az ifjú, nemrég érkezett, ám úgy tűnik koránt sem ártalmatlan Emma Renae Weißling megtalálták a titkosnak gondolt helyszínt és jó rellonosok módjára felejtő elixírt csepegtettek a vigadozó vörösek italaiba.
A ravasz sárkányok terve bejött, visszatérve az összes főnixnövendék a fejét vakarva próbál visszagondolni, hogy mit is tanultak meg az elmúlt öt évben. Ajjaj, hogy lesz így pozitív előjelű vizsga, házlakók?

Cicaharc 2.0
Előző cikkünkben beszámoltunk a jóképű Kevin Schönfeld-ért civakodó Gwen L. Blake-ről és Tüszőfűi Lilith-ről. Nos, úgy tűnt nem értek véget a harcok, sőt az csupán a kezdett volt a vihar előtti - fülemnek még így is hangos, ám kecsegtető - csendnek bizonyult, ugyanis a két piroska olyan csúnyán összekapott, hogy alig tudták szétválasztani őket. Mindketten csinos sérülésekkel feküdtek egy darabon a Gyengélkedőn, bár úgy tűnik a másodikos több ütést szenvedett el, mint vitt be. A felépülést követően az ötödikes szőke sietősen letette a vizságit, és amilyen gyorsan csak tudott elszabadult az iskolából. Tán ilyen nagy haragban vannak, hogy még egy épületben sem bírnak meglenni anélkül, hogy a másiknak ne esnének? Pedig bizony elég hatalmas otthonunk van, én mondom, még a mai napig is eltévedek, pedig már a második évem végét járom az ódon kastélyban.
Mindenesetre Lilithnek lehet félnivalója, ha a bosszúról híres Gwen meglepi egy sötét sikátorban éjszaka. Légy óvatos Lill!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése