2016. április 2., szombat

Mit mondanak az új tanévről a csillagok?

VÍZÖNTŐ (január 21 - február 19)
Segíteni akarsz másokon, mert hatalmas szíved van és különösen empatikus vagy, kedves Vízöntő. Ebben a tanévben azonban gondold meg, kinek és miben segítesz, vagy a végén arra ébredsz, hogy társaid csak kihasználnak, és senkire sem számíthatsz, amikor szükséged lenne valakire. Különösképpen ne add kölcsön a jegyzeteid bárkinek, mert megeshet, hogy nem kapod őket vissza.

HALAK (február 20 - március 20)

Kedves Halak! Mint a legromantikusabb jegy, nagyon is hajlamos vagy az ábrándozásra, de ébresztő. Ideje jobban figyelned az óráidon, különösen ha végzős vagy, mert miközben gondolatban a réten kalandozol, lemaradhatsz néhány fontos információról, ami aztán vizsgán nehézséget okozhat. Ha továbbra is az álmodozást helyezed előtérbe, vitákra számíthatsz nem csak szüleiddel, de némely tanároddal is akár.

KOS (március 21 - április 20)
Harcias, határozott, energikus. Mi más írna le téged jobban, mint ez a három szó? Ne is változz meg, hiszen ezen jellemvonásaid visznek előre, bár a harcias megnyilvánulásokkal nem árt, ha óvatosan bánsz, mielőtt olyan konfliktusba kerülnél, aminek súlyos következményei lehetnek a jövődre nézve. Különösen légy óvatos, ha szabályszegésre adnád a fejed, mert könnyen megégetheted magad.

BIKA (április 21 - május 21)
Céltudatosságod és kitartásod mindig előnyödre válik, ellenben hajlamos vagy elkényelmesedni, ha nem akad számodra kihívás. Keress egy új hobbit magadnak, vegyél fel egy új tárgyat, ami mindig is érdekelt, vagy lépj be a kviddicscsapatba, ne add meg magad a kényelemnek, vagy keserves lesz aztán visszaszokni a mozgalmas életvitelhez, ha elérkezik a vizsgák ideje.

IKREK (május 22 - június 21)
Bár nem okoz neked gondot egyetlen tantárgy sem, ami mások életét megnehezíti, ne engedj utat a felsőbbrendűségi érzésnek, kedves Ikrek! Idén kifoghat rajtad egy olyan tárgy, amire nem is számítasz. Mindig számolj vele, hogy tanáraid tudnak újat mondani, ezért tanárok, és ha szeretnéd továbbra is megőrizni jeles bizonyítványod, nem árt, ha minden órán megjelensz.

RÁK (június 22 - július 22)
Kedves Rák! Bármennyire is nehéznek tűnik, igyekezz ne mutatni, ha megbántottak. Előfordulhat, hogy egy bizonyos személy megpróbál céltáblaként használni téged és rád zúdítja minden rossz kedvét, de ne add meg magad. Csak az irigység beszél belőle. Jelentkezz továbbra is bátran az órákon, ha tudod a választ, hiszen megdolgoztál az elismerésért órákat töltve a könyvtárban a megfelelő könyvek olvasásával.

OROSZLÁN (július 23 - augusztus 23)

A csapatmunka nem azt jelenti, hogy egyedül csinálsz meg mindent, ahogy azt sem, hogy mások dolgoznak helyetted. Bármelyik változatra is hajlasz, ideje lemondanod róla és együtt dolgoznod a többiekkel, ha nem szeretnél évet ismételni. Közben barátokat is szerezhetsz, és talán olyan új dolgokat tudhatsz meg magadról is. Ne szalaszd el a lehetőséget!

SZŰZ (augusztus 24 - szeptember 23)
Hallgass a szívedre idén, kedves Szűz! Nem lesz könnyű, miután hozzászoktál az észérvekhez, de menni fog, és ne áss olyan mélyre minden egyes kérdést illetően, mint szoktál, vagy el fogsz veszni a részletekben. Természetesen fontos, hogy mely nemzetség mely családjába tartozik a gyöngyvirág és mi a latin neve, de ha séta közben összekevered a medvehagymával, annak nem lesz jó vége.

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Bármerre jársz, sikerül jó hangulatot teremtened és barátokat szerezned közben. Mindenkit meghallgatsz és a kommunikáció is nagyszerűen megy neked, de ne felejts el néha belenézni a könyveidbe sem. Tanáraid, társaid kedvelnek, vizsgákon azonban sajnos ez nem fog túl sokat számítani, és jobb lesz, ha megelőzöd az esetleges rossz jegyeket egy kis könyvtárban ücsörgéssel és tanulással.

SKORPIÓ (október 24 - november 22)

Eszedbe ne jusson leadni egyik tantárgyadat sem, csak azért, mert úgy gondolod, a tanárnak nincs igaza. Ha így véled, olvass utána a kérdésnek, és csak akkor vágj bele a vitába, ha biztosan tudod, hogy igazad van, egyébként csak indokolatlanul keveredsz bajba. Ne felejtsd el számításba venni azt sem, hogy másnak is lehet igaza.

NYILAS (november 23 - december 21)
A szabadság nem minden, kedves Nyilas. Idén kicsit meg kellene húznod a vészféket és tényleges kalandozás helyett inkább a könyveidet olvasgasd. Az is egy igazi kaland lesz, hidd el, és garantáltan olyan dolgokat fogsz megtudni, amiknek aztán később nagy hasznát veheted, ha ismét kilépsz a kastélyból és útra kelsz a nagyvilágban.

BAK (december 22 - január 20)
Dőlj hátra és élvezd kicsit az életet. Lazíts. Mindig mindent megteszel a céljaid elérése érdekében, kitartó munkával haladsz előre az általad kijelölt úton, de néha meg is kell állni és a szakkönyvek olvasása helyett sétálhatsz is egyet a faluban néhanapján. A könyvtár nagyon szép hely és kellemes, de néha egy kis friss levegő is jót tesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése