2016. április 27., szerda

Mit tennél, ha újraélhetnéd az életed? – Erased ajánló

Szereted az izgalmas történeteket? Nincs mit nézned a hétvégén? Mi segítünk! A következő ajánló elsősorban nagykorú olvasóink számára készült, azonban 16+ már meg lehet próbálkozni a történettel, ha az illető jól bírja az izgalmakat és a szörnyű bűntényeket.

Jöjjön hát a Boku Dake ga Inai Machi!


A sorozat, melynek címét „A város, ahonnan csak én hiányzom”-ként fordíthatnánk, a kifejezetten friss animék közé tartozik. Angol nyelvterületen Erased (Eltörölve) címen fut, de talán ez sem mond el előzetesen többet a történetről – szerencsére! Ugyanis kár lenne elspoilerezni az egészet, annyira izgalmas!

A téli szezon során megjelent tizenkét rész koherens egészet alkot, mely nagyrészt egyezik a mangával, amelyet televízióra adaptáltak. A főszereplő Satoru, egy fiatal férfi, aki különleges képességgel rendelkezik: amikor valami rossz dolog történik a közelében (főleg balesetek, de más esetek is előfordulnak), akkor akaratán kívül visszarepül néhány percet az időben, és megpróbálhatja megakadályozni azt. Az ember persze itt már rögtön beskatulyázná az egész történetet, hogy biztos ekörül forog majd – hát nem! A fő szál valójában egy sok-sok évvel azelőtti gyilkosságsorozat alapján bontakozik ki, amelynek során Satoru általános iskolai osztálytársai közül öltek meg néhányat. Ez az emlék azóta is kísértette a férfit, de mikor egy szörnyű tragédia történik, akkor újra működésbe lép a képessége és lehetőséget kap arra, hogy mindent rendbe hozzon, ugyanis a saját gyermeki testébe kerül vissza időben, de felnőtt ésszel.

Ettől fogva folyamatosak az izgalmak és a meglepő fordulatokkal teletűzdelt történet a képernyő elé szegezi a nézőt. Számos komoly kérdést is felvet, például hogy mit lehet tenni, ha gyerekbántalmazást látunk, vagy, hogy egy gyerek a maga behatárolt lehetőségeivel képes lehet-e megvédeni másokat, de mindezeket annyira észrevétlen módon hozza fel a történet, hogy egyáltalán nem zavaró. Viszont tény és való, hogy nem véletlenül nem ajánlott túlzottan fiatal korban, hiszen jó pár részlet van benne, amely nehezen emészthető lehet.


Hogy Satorunak sikerül-e megvédeni társait és megakadályozni a jelenben történő tragédiát, az maradjon az anime titka számotokra. Mindenesetre egy dolgot biztosíthatok nektek – aki belekezd, az unatkozni nem fog!


Nézzétek meg Ti is, aztán mondjátok el nekünk is, hogy tetszett-e! : )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése