2016. április 13., szerda

Neil Gaiman & Terry Pratchett – Elveszett próféciák

Neil Gaiman könyveit kifejezetten sokan szeretik, és ez nem véletlen – ezúttal pedig ketten is dolgoztak azon, hogy a történet még szórakoztatóbb legyen! Sikerült nekik? Naná!


Gondoltátok volna, hogy az Antikrisztust éppen annyira könnyű elcserélni a kórházban, mint bármelyik másik gyereket? Na és azt, hogy angyal és démon között lehet olyan szövetség, amit csak erősít az, hogy mennyire tolnak ki velük éppen a „munkaadóik”? Arról pedig még szót sem ejtettünk, hogy a boszorkányok teodolittal méricskélnek az újkorban!

A történet főhőse Adam, egy vásott kölyök, akiről egyesek azt állítják, hogy ő az Antikrisztus, azonban erről még ő sem tud. Ő csak annyival van tisztában, hogy az őserdőket meg kell menteni, a tibetiek mindenhol a föld alól hallgatóznak és a bálnáknak is rossz, ha levadásszák őket. Pedig ha sejtené, hogy mi mindent képes valósággá tenni egy gyerek képzelete! Körülötte pedig egy teljesen fejre állt világban mozgolódni kezdenek az Apokalipszis lovasai, a boszorkányvadászok, na meg persze már túlontúl pontos próféciákat birtokló boszorkány is, hogy legyen kit „üldözni”. Megismerhetünk néhány ördögi démont, egy nem is annyira szörnyűséges pokoli kutyát, na meg egy csapat gyereket, akik teljesen véletlenül csöppentek az egész közepébe.

Kinek ajánlom a könyvet? Elsősorban azoknak, akik szeretik a valóságtól kicsit elrugaszkodott, de végtelenül szórakoztató olvasmányokat. Kell hozzá némi nyitottság, mert nem biztos, hogy mindenki értékeli a szerzőpáros sajátos látásmódját a vallási témákkal kapcsolatban, de kár is lenne az egészet komolyan venni, hiszen valójában egy remek poénforrás az egész történet. Ráadásul még azok számára is vonzó lehetőség lehet, akik nincsenek oda a rétestészta hosszúságú sztorikért, mert igazán barátságos a kötet vastagsága is.

Az Elveszett próféciák számos kiadást élt már meg és a Gaiman rajongók legnagyobb örömére magyarul is elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése