2016. május 7., szombat

Eragon

Az Eragon című könyvsorozat egy tetralógia, vagyis négy részből áll. Egy-egy könyv megfelel egy-egy téglának is, de nagyon szuper az egész.

A főszereplő, Eragon egy átlagos parasztfiú, ki hamarosan belelép a férfikorba. Miközben őzre vadászik az erdőben, hogy a családjának legyen mit ennie, talál egy sárkánytojást. Persze, azt hiszi, hogy az valamilyen kő. Mikor kiderül, hogy mégsem, hatalmas üldözés veszi kezdetét, melyben az üldöző és az üldözött nem egyszer szerepet cserél.




Az első részből, melynek címe Eragon, ismerhetjük meg a történet alapjait. Alagaësia-ban játszódik a történet, ami egy kitalált világ. Sárkánylovasok, tündék, törpék, varázslók, emberek, árnyak és egyéb lények élnek itt – amiket se kimondani, se leírni nem lehet.

Mikor Eragon nagybátyját megölik, a fiú Brommal és Saphirával, a sárkányával indul útnak a vardenekhez, akik egy amolyan ellenállók egyesülete. Mire megérkeznek, addigra Brom sajnálatos módon életét veszti. A társaságuk azonban két új taggal bővül addigra: Murtaggal, aki mint később kiderül egy Esküszegő fia és Aryával, a tündék királylányával, aki egy méreg miatt közelebb van a holtakhoz, mint az élőkhöz. Amikor megérkeznek, egy sereg veszi üldözőbe őket. Murtagot elővigyázatosságból lecsukják, Aryát megmentik, Eragonnal pedig tisztelettel bánnak. Megütköznek a sereggel és nyernek. Murtag eltűnik.




A második részben, melynek címe Elsőszülött, Eragon fogja magát, elsárkányol Du Weldenwardenbe és befejezi kiképzését.  Mindeközben Carvahallban Rorant jöttek bilincsbe verni a ra’zacok. Néhány nagyobb támadás után elrabolják Katrinát, Roran menyasszonyát, majd a carvahalliak úgy döntenek, hogy elindulnak Surdába, hogy a vardenek oldalán harcoljanak. Roran megkapja a Vastörő nevet. Csatáznak egyet, melyben meghal a törpék királya, továbbá feltűnik egy új sárkánylovas, Murtag, sárkányával, Tövissel.




Spoilerveszély miatt pedig végül nagyon rövid megfogalmazásban a másik két rész:

Harmadik rész, melynek címe Brisingr, rögtön azzal kezdődik, hogy Roran és Eragon kiszabadítja Katrinát. Fontosabb történés még, hogy meghal Eragon tünde tanítója. A negyedik, Örökség című kötetben hőseink legyőzik a fő gonoszt.



Happy End!
Kivéve azoknak, akik közben meghaltak...

Lilith

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése