2016. május 18., szerda

The Game

Szereted a történelmi vonatkozású sorozatokat? Érdekel a hidegháború világa? Szeretnél látni egy remek kémtörténetet, amit még csak nem is nyújtottak rétestészta hosszúságúvá? Akkor a The Game a kedvedre való lesz!



A BBC hat részes sorozata Angliába, egészen pontosan 1972-be repíti vissza a nézőket, ahol az MI5 munkájába nyerhetünk bepillantást. A főszereplőnk Joe Lambe, egy ambiciózus fiatal nyomozó, akit kora ellenére is meggyötört már alaposan a munkája és főleg a KGB. Egy évvel azután, hogy barátnőjét megölték az oroszok, újra összetalálkozik a gyilkossal – akinek ráadásul köze van egy nagyszabású hadművelethez, amely akár egész Anglia bukását jelenthetné. A történet során ennek az orosz tervnek a felgöngyölését kísérhetjük figyelemmel, miközben rengeteg érdekes és meglepő fordulatot láthatunk a képernyőn. A főbb karakterek mindegyike szépen ki van dolgozva, nem csak a munkájáról, hanem a hátterükről is megtudunk valamicskét, de nem ez jelenti a fő szálat, viszont szükséges ahhoz, hogy összefüggésében lássuk a dolgokat. Ugyanis a The Game vége tartogatja az igazi meglepetéseket! Vajon lehetséges, hogy a speciálisan kémekkel foglalkozó MI5-ban is van egy tégla? Esetleg az oroszok csele az egész? Vagy mi van akkor, ha nem is létezik az Üveg hadművelet? Mindezt megtudhatod, ha megnézed a filmet!



Anélkül nehéz igazán jó ízelítőt írni a sorozatról, hogy fontos részleteket árulnék el, de mindenképp ajánlom azoknak, akik nem vetik meg az igazi, izgalmas nyomozásokat és azokat a történeket, ahol a nézőnek is érdemes logikáznia és megpróbálni kitalálni a következő lépést. A The Game műfaját tekintve thriller és valóban vannak benne egyrészt véres, másrészt lelkileg nyomasztó történések, ezért csak 16 éven felül ajánlom.

A The Game-hez nem készült eddig magyar szinkron, de feliratosan megtalálható az interneten, úgyhogy akiknek nehézséget jelent az angol, azok is hozzáférhetnek. A részek közel egy órásak, ezért több estére is remek kikapcsolódást jelenthet annak követése, hogy hogyan alakul Joe Lambe sorsa.



(Megjegyzés: Igen, a főszereplő valóban Kelemen Farkas felügyelő úr avataralanya, Tom Hughes. Reméljük azért a tisztelt auror úrról nem derül ki, hogy köze van a KGB-hez! : ) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése