2016. május 28., szombat

Május havi pletykák

Cupido összecsapott munkája:

Ti is úgy vettétek észre, mintha Rubya tanárnő szétszórt lenne a mostanában? Úgy bizony, a tanárnő Cupido célpontjává vált. A kis szőke göndör hajú pufók angyalka, most vagy nem figyelt kellőképpen a munkája végzése során, vagy pedig úgy érezte, hogy teljesen ellustult. De most fenekestül felforgatta a nő életét. Tudomásunk szerint mostanság Artemisia igencsak gyakorta rebegteti meg a pilláit Ramholcz Kirill, rellonos házvezető-helyettes irányába. Forrásaink szerint a tanárnő épp a múlthéten töltött egy romantikus estét Merkovszky tanár úrral. Talán ilyen hamar véget ért a románcuk? Vagy ez csak egy fellángolás volt a két fél részéről? Bárhogy is történt, mi előbb-utóbb fényt derítünk majd az ügyre!

Alamuszi nyuszi nagyot ugrik:

Ugye mindenki ismeri Köves Kerubinát? Tudjuk róla, hogy eridonosok közt is igazán eridonos, de most megmutatta mindenkinek, hogy ő mire is képes, ha igazságtalanság történik vele.
A lány néhány évfolyamtársával karöltve kint voltak szórakozni a faluban, természetesen engedély nélkül. S lám, megtörtént a baj. A lázadó fiatalokra véletlenül rábukkant Feigler D. Gabriel, az egyik Bogolyfalvára rendelt felügyelő. A férfi azonnal tudta, hogy a társaság valami rosszban sántikált. Későeste volt már, így visszazavarta csak őket a kastélyba, ám az alkoholmámorban lévő Kerubinának megeredt a nyelve. Dacolt, ellenkezett, összeszólalkozott a férfival. Már pálcájáért nyúlt, de a lefegyverző bűbáj rögtön érkezett is a férfi részéről, így a lány pálcája kirepült a kezéből. Ennek a civakodásnak az lett a vége, hogy még akkor este, az egész bagázs az igazgatói irodában landolt. Jaj, mi lesz itt, te jó ég...

Lökött halászok:

Járási S. Jeromos és Márky Sebestyén sellőre vadásznak. A két fiatalt a szemtanúk késő este egy gyerekeknek gyártott pillehálóval és előre csomagolt szardíniakonzervvel felpakolva látták, ahogy éppen elhagyni kívánták a kastélyt. A lila hajú mestertanonc persze nem volt rest azonnal mindenkinek világgá kürtölni, hogy a kis tóhoz mennek, ahol is néhányan megesküdtek arra, hogy sellőt láttak. Talán a bogolyfalvi tóba költözött át a Loch Nessi szörny telelni? Mindenesetre annyit megtudtunk, hogy a fogás egy fél pár rágott bakancson és egy gumiabroncson kívül nem igazán volt sikeres és az Eridon kabalának szánt sellő helyett a klubhelyiségben inkább akváriumba zárt bakancs fogadja az új és régi nézelődőket. Szép volt fiúk, az új kabala igazán aranyosra sikerült.

Titkos pulóvertolvaj:

Kieranról, a nemrég feltűnt mumusról, aki az Eridonban lakik meglehetősen sok pletyka terjeng a kastély falai között. Mégis az egyik legviccesebb és legérdekesebb mendemonda szerint a mumus őrülten gyűjti a különböző mintájú és fazonú pulóvereket és rejtekhelyén, melyet még nem sikerült kiderítenie egyik madárkánknak sem, egy egész armadányi pulóverhalmot sikerült már összegyűjtenie. Talán a titkos folyosók egyik zsákutcájában található ez a pulóverbánya, vagy esetleg a padláson vannak felstócolva? Mindenesetre akinek eltűnt egy csinosabb pulóvere jobb, ha először magától Kierantól kérdezi meg, nem-e látta valamerre a fontos ruhadarabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése