2016. június 15., szerda

No game no life

No game no life
angol cím: No Game No Life
Besorolás: anime, TV
Hossz: 12 rész × 23 perc




Ez a történet egy nolifer testvérpárról szól, név szerint 18 éves Soráról és a zseni 11 éves Shiroról, akik teljesen elhatárolódtak a külvilágtól és csak egy dologgal ütik el az időt, ez pedig nem más, mint a játék. Nagyon jók benne, senki se képes őket legyőzni. Emiatt felkeltik Tetnek, egy nem evilági istennek a figyelmét, aki kihívja őket egy sakkpartira a gépükön.  Tet egyetlen egy lépéséből leszűrik, hogy nem egy sakkprogrammal, hanem egy emberrel van dolguk. Miután győztek, pár perc múlva átzuhannak egy másik világba. Megjelenik egy fura figura, a játék istene és felsorolja a tíz törvényt nekik. Ezek után már nyilvánvaló, hogy mi lesz a céljuk: Elfoglalni a világot. Mert itt minden játékban dől el.



Törvények

1. A gyilkosság, háború és rablás tilos.
2. Minden konfliktust játékokkal rendezünk el.
3. A játékokban minden játékos nyer valami egyenlő értékű tárgyat.
4. Mindaddig, amíg nem ellenkezik a harmadikkal, a nyereményüket és a játékszabályokat nem lehet megkérdőjelezni.
5. A kihívott ellenfél dönt a játékszabályok felől.
6. Minden összhangban tett fogadást el kell fogadni.
7. A csapatok közötti összetűzéseket a kijelölt képviselők döntik el abszolút hatalommal.
8. Ha valakit csaláson kapunk, mindent elveszít.
9. Isten nevében, az előbbi szabályokat nem lehet módosítani.
10. Játszunk együtt és érezzük jól magunkat.



Shiro és Sora, az „üresek” a történet két főhőse. A kislány, Shiro, tizenegy éves, antiszoc és zseni. Képes mindent kiszámítani. Sora, a bátyó enyhén perverz, khm. Szeretné meghódítani a nekolányok otthonát, de aztán az egész világot fogja. Nem nagyon nagyra törőek, csak még egyszer le akarják győzni Tetet, az istent. Jelmondatuk : Az Üresek sohasem veszítenek!

Szerintem nagyon jó anime, a grafikája az átlag feletti és a kiváló közt helyezkedik el. A története jól kidolgozott, csavarokkal teli. A szereplőket pedig nem lehet nem megszeretni. Összességében 9/10

Lilith

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése