2016. június 20., hétfő

Palacsinta, de kicsit kézműves

Hozzávalók 1 adaghoz, nagyjából 10-12 palacsinta :
20 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej
1 kávéskanál cukor
0,5 dl olaj
pici só
ételszínezék 2 féle

El(ő)készítés :
Először a száraz alapanyagokat összeöntjük, majd elkeverjük. agyi a sót, cukrot és lisztet. Utána beletesszük a két tojást, amiket előtte feltörünk. Következik az olaj, végül a tej. Miután ezzel kész vagyunk, kézi habverővel vagy gépivel, esetleg szélsőséges esetben turmix géppel összekeverjük. Miután megvan, három tálkába osszuk szét egyenlően. Egy lesz a sima harmad, a másodikat megszínezzük, a harmadikat is megszínezzük.




Sütés, készítés :
Ne melegítsük elő a serpenyőt, továbbá nem kell bele olaj.
Mindig hűtsük le hidegvízzel, különben nem ér semmit

1.    A betű, avagy hogyan készítsünk feliratot? /a kivágjuk a tésztából és a maradékot megesszük verzióra kíváncsik mehetnek következő pontra/


Tegyük fel a serpenyőt a gázra, majd egy kiskanál segítségével az egyikből együnk egy kevés tésztát, hogy abból rajzoljunk a palacsintasütőre. Könnyebb, mint aminek hangzik.
Mikor kész, fordítsuk meg 8 másodpercre. Utána vegyük ki.

2.    Maszatos izé, aminek jobb neve nincs.
Egyik színesből a serpenyő közepére kiskanállal tegyünk egy adagot, majd a másikból bele a középre, majd az egyikből, amíg nem lesz elég. Ez nagyjából összesen 5-6 adag. Utána kenőkésnek a hegyével csak a tetejét vonalazzuk fel. Érdekes, ahogy a színe elmaszatolódnak. Végül megsütjük.


3.    Zebra!
Kiskanállal csináljunk csíkokat. Miközben azt sütjük gázon, a csíkok melletti helyeket töltsük fel más színűvel. És ennyi!



Zebra 2. 0
Kicsit feldobva. Ugyanúgy kell, kivéve, hogy nem sütjük meg előtte, majd az egyik színbe a harmadikból minden egyes csíkjába vékony vonalat húzunk. Utána azt becsíkozzuk.



Pár ötlet a palacsinta feldobására. Remélem, hogy kipróbáljátok. Személy szerin csak ajánlani tudom, még akkor is ha macerás egy kicsit.

Lilith és Ryan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése