2016. június 4., szombat

The Witcher 3: Wild Hunt

A The Witcher 3: Wild Hunt a harmadik és egyben az utolsó része a  CD Projekt RED által készített Ríviai Geralt történetéről szóló Witcher szériának. A játék a The Witcher 2: Assassins of Kings következményeire, történéseire épül. 
A játék eredeti nyelve lengyel, de sok más nyelven is megjelent, pl. angolul is. Magyar szinkron sajnos nem készült hozzá, de felirat szerencsére igen. A játék történetét [i]Andrzej Sapkowski[/i] regénye alapján írták meg.

A játékban rengeteg fő- és mellékküldetés találhatóak, amelyeknek a kimenetelei a te döntéseidtől függnek. Jól gondold át, hogy hogyan döntesz, mert később a játék új küldetései az egykori döntésed alapján fognak lezajlani. Nagy mértékben leginkább a főküldetéseknél van jelentős következménye a küldetéseknek, viszont mellékküldetések közül is vannak olyanok, amelyeknél később megjelennek a küldetést adó személyek.

Bestiárium
A játékban vannak Witcher megbízások is, nem csak fő- és mellékküldetések. A Witcher megbízásokban szörnyeket kell ölnöd és a fejüket trófeaként el kell vinned a megbízóknak, hogy bizonyítsd, hogy megölted őket. A szörnyekből és állatokból alapanyagokat nyerhetsz ki, amikből készíthetsz felszereléseket, olajokat, főzeteket. A Witcher világában számtalan szörny fordul elő és minden szörnynek van gyengéje, amiknek köszönhetően egyszerűbben legyőzheted őket. Ezeket a játékban lévő Bestiárium írja le.
A Bestiáriumban megjelenő fajok között vannak Drakonoidok, Elementálok, Hibridek, Itt rekedtek, Megátkozottak és még sokan mások.
Aki kíváncsi a részletes leírásokra, az megtalálhatja az egész Bestiáriumot az alábbi linken.

The Witcher 3: Wild Hunt - Bestiárium

Ám ahogy az alábbi video is mutatja, a Witcherek nem csak a teremtett vagy átváltoztatott szörnyeket tekintik rossznak, hanem azokat is, akik hasonlóképp viselkednek.

A TGA 2014-en már felmerült, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt alatt nem csak az eddigi két rész főszereplőjét, Ríviai Geraltot vonhatjuk irányításunk alá, hanem még valakit. Az akkori videóból már rá is lehetett jönni, hogy ki lesz a második karakter: Ciri, avagy Cirilla, a cintrai nőstényfiók. Cirire a történet egy bizonyos pontján fogunk átugrani, akkor sem hosszú időre, épp csak annyira, hogy megízlelhessük kicsit más szemszögből a sztorit. Ami persze valószínűleg nem lesz annyira eltérő Geralthoz képest, hiszen Cirilla is Witcher, csak nem esett át a mutáción, de ettől eltekintve ugyanolyan élő fegyver, mint nevelőapja.



A történet 

Geralt visszanyeri az emlékeit a második rész végén, és Vesemirrel útnak ered, hogy megkeresse Yennefert, a varázslónőt, aki a szerelme volt, és akit megcsalt, bár nem önszántából, hiszen nem voltak emlékei akkortájt az asszonyról.
Mivel visszanyerte az emlékeit, azt is tudja, hogy Ciri, nevelt lánya bajban van, mert üldözik a vadak, régi őstündék, mert  Ciri ereiben ősi vér folyik, tud ugrálni idő és tér síkjai között és képes más világokba is eljutni. Ezt a képességet a vad falka meg akarja szerezni.
Geralt Vesemirrel (mestere és egyben legidősebb Witcher ) megtalálja Yen-t. Yennefer elviszi Geraltot Ciri apjához, Emhyr var Emreis Nilfgaard császárhoz.
A császár megbízza Geraltot és Yen-t, hogy találják meg Cirit. Bele is kezdenek a keresésbe, de nem a jutalom, hanem Ciri miatt. Elsőnek Velen-be mennek ahol elkezdik felkutatni Ciri nyomát. Kiderül, hogy a véres bárónál látták Nilfgardban. Egy ősi tünde, Avallach segíti Cirit a menekülésben. Ő tudja is, ki a vadfalka vezére, mert egy az otthonuk. Geralték megtalálják a varázslót, aki elmondja, hol van Ciri. A Köd-szigeten hagyta. Geralt elmegy érte, a vadfalka pedig tudomást szerez Ciri hollétéről, mivel akárhányszor használja a lány képességeit, be tudják őt mérni. Geralt tudja, hogy az egyetlen esélyük, ha szembeszállnak a vadfalkával Kaer Morhnennél, a Witcher farkas-iskolánál, ahol Geraltot képezték. Megütköznek a vadfalkával és nyernek is bajtársaikkal, azonban Vesemir meghal Cirit mentve.
Ezután Ciri és Geralt elindulnak egy ünnepségre, ahol megtalálják a vadfalka egyik vezérét, és megölik. Az eseménynek haladnak tovább, Ciri képzése folytatódik, és tervezgetik a végső harcot. A varázslót és a főgonoszt a végső ütközetben a császár segítségével és a Skellige-vel kötött jó kapcsolatok révén legyőzik. Geralt legyőzi a vadfalka megmaradt két vezérét is, és a vadfalaka veszít.
A történetnek azonban itt még nincs vége. Cirinek meg kell állítania a megjövendölt világvégét, a fehér fagyot, ami elpusztít minden. Gertalt azt hiszi, hogy Avallach csak kihasználja Cirit és megakarja ölni őt Skellige egy nagyon magas tornyában. Ám ekkor jön Ciri elmagyarázva az egészet.  Geralt elengedi Cirit, hogy átlépjen a portálon és beteljesítse, amire született.  Ciri a szép emlékeknek köszönhetően túléli a fagyot és megállítja azt.
Ciri és Geralt később egy fogadóban találkoznak, ahol Geralt Cirinek ad egy ezüst pengét, feltehetőleg a valaha volt legjobbat, ami csak létezett, és amit egyenesen neki készített. Azután pedig együtt  indulnak útnak, folytatva a szörnyvadászatot.

Később meg majd Geralt letelepszik Yenneferrel és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.




Maga a játék és annak látványvilága egy másik, kegyetlen, ám igazságosnak mondható világba repíti a játékost, melynek grafikája a megszólalásig élethű és hihetetlen részletességgel van kidolgozva, a játékélményt erősítve. A történet izgalmas a karakterek pedig szerethetőek és órákra oda tudják bilincselni a képernyő elé a játékost, így joggal mondhatom, hogy 2015 egyik legjobb játéka volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése