2015. október 31., szombat

Hello Halloween!


 
Sziasztok!


Mindjárt itt a Halloween, drága egyetlen főnixek. A rémségek éjszakája, a rémület éjszakája, stb. Rengeteg dolog szól erről a témáról, most jöjjön egy kis ajánló. Filmek, olvasmányok, könyvek. Először is, jöjjön az irodalom. Oké, tudom, van aki nem akar annyira olvasni, van aki igen, de így nagyobb az esélye, hogy elolvassátok.



Agatha Christie, Halloween és halál


Woodleigh Commonban vendégeskedik Mrs. Ariadne Oliver. A kisvárosban Halloweeni mulatságot rendeznek. Többek között liszttorta-szeletelést, almahorgászás, seprű szépség verseny is szerepel a programok közt. A tizenhárom éves Joyce Reynolds meglepő kijelentéssel áll elő - tanúja volt egy gyilkosságnak. A legtöbben nem hiszik el a lány állítását, de mikor a holttestét megtalálják az almahorgászásnál, Mrs. Oliver hívja Poirot-ot, a legendás szürke sejtek tulajdonában lévő nyomozót. Bár a világ változott, mióta először találkoztak, Poirot zsenialitása még mindig a régi maradt.

Stephen King könyvei



És tényleg. Mindegyik könyvét szívből ajánlom, amelyik ijesztő, személy szerint nem mertem elolvasni egyiket sem. Mindegyikről csak jót hallottam, megéri belenézni. Pár darab tőle: A ragyogás, Állattemető, Tortúra, Az, Christine, Borzalmak városa és még sok egyéb. Félelmetesek, ijesztőek, jók. Ijesztően jók. Negyvennél is több példányban lefordították az irományait, több, mint 400 millió műve kelt el.

Jöjjenek a filmek.

A kör, A kör 2, A kör 3, fűrész, stb. Gondolom, nem kell részletezni, mindenki ismeri a klasszikusokat. Most jöjjön egy pár, melyet szerintem nem annyira ismernek.


Carrie


Carrie White egy végzős lány a chamberlaini Ewen Gimnáziumban. Az anyja nagyon mélyen vallásos, sokszor eljár a keze a lányán. Egy incidens miatt kiderülnek a lány paranormális képességei. Mindeközben könyvtárban és az interneten kutat a telekinézis kapcsán és tanulja azt. Egy lány, Sue, megkéri az udvarlóját, Tommy-t, hogy kísérje el Carrie-t a bálba. Chris és pár srác betör a suli tornatermébe, hogy egy vödör disznóvért rejtsen el, hogy mikor kiválasztják a bálkirályt és királynőt, az rájuk boruljon. Chris szerencsétlenkedése miatt a fémvödör rosszul esik és betöri Tommy fejét, aki szörnyet hal. És hogy reagál erre Carrie? Mi történik a végén? Miért dönti magára a házat? Túléli-e? Azt a filmből meg lehet tudni.

Karácsonyi lidércnyomás


Az egész film, úgy ahogy van kitűnő.  És, ez az, amit láttam is. Ez mehet karácsonyra is, meg ide is. Az ünnepek birodalmában járunk, ahol Halloween város ceremóniamestere, Jack már eléggé beleunt a rémisztgetésbe, ezért ellátogat a közeli Karácsonyfaluba, ahol rájön, hogy a Télapó munkája sokkal érdekesebb. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongybáb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt. És hogy mi lesz ebből? Hatalmas kalamajka. Az egész film több szálon fut, mint mondjuk a töklámpás srác szerelmi életébe is betekinthetünk. Megéri megnézni, ajánlom!

Zene!

MARILYN MANSON, This Is Halloween  : A Karácsonyi lidércben szerepel, meg lehet hallgatni akár százszor egymás után. Maximum a körülötted élők nem fogják díjazni.

John Debney, Come Little Children : Bár, nem annyira Halloween-os, mint az előbbi, de azért jó. A Hókusz pókusz című filmben van, ami egy úgy szint Halloween-i témájú film.

Trick r Treat, It's almost Halloween / Corpse Bride, Little Ghost / Halloween, Halloween /  Dead Like Me, Walking With A Ghos.

Még rengeteg nagyon jó zene, film és könyv van, az összeset képtelenség felsorolni.

Lilith

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése