2016. március 7., hétfő

Március elseje, a malackák világnapja.



Új őrület hódit Amerikában, Angliában és lassan már Európában is. Ami nem más, mint a törpemalac tartás.
Az embereknek lehetőségük nyílott törpemalacok tartására benn a lakásban. Ezek a kis állatok akár 18 évig is élnek és igen csak családcentrikusak. Átlagosan ezek a kis állatok, 12-50 kg közt mozog a tömegük. Okos, szobatiszta kis kedvenceket lehet belőlük nevelni, akik igazán nyíltak a játékokra és a szerető ölelésekre.




Sajnos a törpe malacok beszerzése hazában igen nehézkes, valamint elég drágák is. Körülbelül 1000 dollárba is kerülhet egy-egy példány. A törpemalacok nagyon tiszta, jól nevelt állatok, ennek ellenére nem feltétlenül kell a lakásban tartani őket. A kutyákhoz és macskákhoz hasonlóan a tágas kert a megfelelő hely számukra. Semmi esetre sem szabad őket zárt helyen tartani, mert azt nem viselik el. A kirekesztettséget sem szeretik. Szükségük van egy családra, vagyis emberekre, akik az anyai gondoskodást pótolják számukra. A törpemalacok nagyon ragaszkodó állatok.
A törpemalac olyannyira igényes, hogy sohasem végzi el a dolgát az "otthonában". Ha kijelölünk számára egy helyet a kertben, amelyet rendszeresen takarítunk, akkor egy idő után csak oda fog járni.
Ja, és ezeket a kisállatokat NEM eszik meg. Családtagok, mint a kutya, macska, görény. :3




A legfőbb indok, hogy miért tartson valaki törpemalacot, az, hogy a malac: CUKI!



Ha szeretnél sok cuki cocát látni, ez egy neked való link:

http://www.nlcafe.hu/szabadido/20160302/malac-torpemalac-vilagnap-cuki-gif-/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése