2016. március 16., szerda

Mit nézzünk 2016-ban - DC és Marvel sztorik



Legutóbb a könyvmolyoknak ajánlottuk irodalmi alkotások idén vászonra kerülő változatait, most jöjjenek a képregények. Ha érdekel, milyen arcot kapott kedvenc szuperhősöd vagy főgonoszod, esetleg az, hogyan sikerült kivitelezni a képességét, idén az alábbi történetek közül válogathatsz kedvedre. 

Már februárban bekerült a mozikba a Deadpool története. Szórakoztató vörös ruhás hősünk, aki eredetileg a Wade nevet viseli, egy kísérleti eljárás eredményeként szerzi képességét, aminek köszönhetően sejtjei különösen gyorsan regenerálódnak. A filmet Tim Miller rendezte, a főszerepben pedig Ryan Reynolds látható, a folytatás pedig 2017-re várható. A film egyébként 16 éven felülieknek ajánlott, már csak a nem mindig szalonképes párbeszédek miatt is, úgyhogy erre nem árt rákészülni, mielőtt megnéznénk.


A Zack Snyder (300, Sucker Punch, Az Acélember) rendezésében készült Batman Superman ellen: Az igazság hajnala premierje március 24-re várható, amelyben Superman világa találkozik Batmanével. A filmben olyan hősök felbukkanására is számítani lehet majd, mint Wonder Woman, Aquaman és Flash. A film zenéjét Junkie XL és Hans Zimmer jegyzi, és a szereplőgárda is ígéretes. Ben Affleck alakítja Batman-t, Henry Cavill Superman-t, Ezra Millert láthatjuk majd a Flash szerepében és Aquaman nem más lesz, mint a Game of Thrones-ból Khal Drogo-ként már ismert Jason Mamoa.


Amerika kapitány rajongóinak jó hír, hogy várhatóan májusban visszatér a képernyőre az első bosszúálló egész csapatával az Amerika kapitány 3-ban, ami ezúttal a Captain America: Civil War (Amerika kapitány 3. - Polgárháború) címet viseli. 
A hősök között most a kormányok által szükségesnek ítélt szuperhős-regisztrációs törvény bevezetése vezet konfliktushoz, ugyanis a regisztráció kilétük felfedésével járna. Hogy ez aztán hová vezet? Kiderül majd a filmből.



Szintén májusra várható az X-Men-filmek következő darabja is, az X-Men: Apocalypse (X-Men: Apokalipszis). A mutánsok története folytatódik, méghozzá Az eljövendő múlt napjaiban tett időutazás alkalmával újraírt jövőben. Itt minden más úton halad, mint eredetileg, tulajdonképpen egy alternatív síkra kerül át a történet, ahol megismerhetjük Oscar Isaac alakításában Apokalipszist, a kívülálló ősmutánst és egyben főgonoszt is. Minden további részlet feltárása majd a filmre marad.


Augusztusban kezdik vetíteni a Suicide Squad (Öngyilkos osztag) című alkotást, ami a DC világ elkapott veszélyes bűnözőiből verbuvált akciócsoport életébe enged bepillantást. Itt is felbukkan majd  Ben Affleck, mint Batman, a hangsúly azonban az olyan szereplőkön van, mint a Margot Robbie által alakított Harley Quinn, meg Deadshot, akit majd Will Smith személyesít meg, nem utolsó sorban pedig ebben a filmben láthatjuk majd Jared Leto-t, mint Jokert.


Végül, de nem utolsó sorban még egy filmet emelnék ki az idei felhozatalból, ami nem más, mint a Dr. Strange. A film novemberben kerül a mozikba és Dr. Stephen Strange történetét meséli majd el, aki a Marvel Comics képregényeiben a Föld Legfőbb Varázslója és védelmezője a természetfeletti erőkkel és lényekkel szemben. Dr. Strange megformálója Benedict Cumberbatch, és felbukkan majd Rachel McAdams és Tilda Swinton is a képernyőn. Az eddigi adatok alapján roppant ígéretes alkotásnak tűnik.


Hogy a sorozatok kedvelőit se hagyjuk ki a jóból, következzenek most az idén műsorra került vagy éppen új évaddal folytatódó alkotásokból is néhány.

A Legends of Tomorrow (A holnap legendái) még egészen friss, 2016-ban került adásba az első évada és a jövőbe kalauzol minket, ahol az időben utazni képes Rip Hunter (Arthur Darvill; Doctor Who, Rory Williams) egy szupercsapatba toboroz tagokat, hogy elhárítsák a világot fenyegető veszélyt.




Kedvenc bukott angyalunk, Lucifer Morgenstern (Tom Ellis) kalandjait is nyomon követhetjük heti rendszerességgel mostantól. A Lucifer címet viselő sorozatban a pokol most már csak egykori királya Los Angelesben többek között gyilkossági ügyeket segít megoldani egy nyomozónőnek.


Folytatódik második évadával a Jessica Jones is, amely egy egykori szuperhős magánnyomozói karrierjét mutatja be Krysten Ritterrel (Breaking Bad, Don't Trust the B--- in Apartment 23) a főszerepben.


Szintén második évaddal jelentkezik újra a Daredevil is, amelyben a vak, hangok alapján tájékozódó szuperhőst Charlie Cox (Stardust - Csillagpor, Tristan Thorn) alakítja.



A The Flash visszatér a második évad újabb részeivel, amelyben a leggyorsabb élő ember, Barry Allen (Grant Gustin) csapata segítségével igyekszik megmenteni a világot a gonosz Zoom-tól.

 

A Gotham-ből megtudhatjuk, mi minden történik Batman városában, és a sorozat szintén a második évad újabb részeivel tért vissza idén a képernyőre.



Az Arrow (Zöld íjász) pedig már a negyedik évaddal kerül adásba idén a városát a rosszfiúktól megtisztítani igyekvő Oliver Queen történetét követve nyomon.



Jó szórakozást! :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése